Szűrés

Ankogel túra

Ankogel (3252 m) – Egy könnyed nyári 3000-es

Az Ankogel csoport névadója nyáron is közkedvelt célpontja a magashegyi túrázóknak. Mi is úgy gondoljuk, hogy érdemes itt eltölteni egy hétvégét, anélkül, hogy külön szabadnapot kelljen kivenni bárkinek is a munkahelyén. A hegy körüli infrastruktúra lehetővé teszi azt, hogy ez a remek háromezres csúcs két nap alatt is elérhetővé váljon. Mallnitz vendégszeretetéről pedig személyesen győződhetünk meg a völgyben a szállásunkon. Ez a túra kifejezetten kezdő magashegyjáróknak szól, akik már azért korábban siekresen abszolváltak pár kétezres csúcsot például a Magas-Tátrában. 

From 63.990 Ft
Mont Blanc túra

Mont Blanc (4810 m) – Az Alpok királynője

Kora hajnalban, amikor normál esetben a másik oldaladra fordulsz, már a bakancsodat fűzöd a menedékház cipőtárolójában. A reggeli vélhetően nehezen csúszott a korai kelés és a csúcsnap izgalma miatt. Sebaj, a rád váró felejthetlen órák alatt, minden kis kényelmetlenség megszépül.

Hegyivezetődet követve, megfontolt lépésekkel haladsz az Alpok legmagasabb csúcsa felé. Hosszú, nagy kitartást igénylő menet, esetenként metsző szél és hideg vár. A Mont Blanc 4810 méteres csúcsa, nem adja könnyen magát. 1600 méter szintet kell legyűrnöd, nagyrészt 4000 méter felett, ahol legtöbbünk szervezete már nem ugyanúgy muzsikál, mint a tengerszinten. 

Ha a Mont Blanc szerepel a bakancslistádod és nem rettensz meg egy igazi hegymászó kihívástól, akkor a MountainGo-val most biztonságosan valóra válhat az álmod. 

Magyar nyelvű UIAGM hegyivezető mászól, aki a szabályok szerint maximum 2 fő vihet a Mont Blancra.

A Fehér hegy megmászása több szempontból is komoly erőpróba és igényel némi hegyi tapasztalatot. Akkor ajánljuk, ha már jártál 3500 méter feletti gleccsertúrán.

From 238.990 Ft
Nagy Fátra trekking

Nagy-Fátra trekking hétvége

A Nagy-Fátra trekking első napján a lélegzetelállítóan vadregényes Diery-szurdokrendszer jellegzetességeit tárjuk fel. A második napon a Fátra bércei és gerince kerül reflektorfénybe. Utunkat hófehér mészkő kibukkanások, impozáns sziklafalak és látványos barlangok kísérik; haladásunkat helyenként láncok segítik. Ráadásként egy 13. századi várrommal emeljük a tétet.

A Budapesthez legközelebb fekvő magashegység vadregényes, szelíden hullámzó alhavasi jellegű gerincei ideális terepet nyújtanak az első magashegyi túrádhoz. 

Szállásunk Stefanova településen lesz, a túrához mindössze a hétvégét kell szabaddá tenned.

From 46.990 Ft
Kazbek túra

Kazbek (5054 m) – mini expedíció a Kaukázusban

Készen állsz rá, hogy egy újabb szintet feszegess az Alpok határai felett? Grúzia legikonikusabb csúcsát igazi expedíciós körülmények között mászhatod meg velünk, miközben megízlelheted a magashegyi alaptáborok hangulatát. Készülj fel velünk, pakolj be és érezd át az eredeti posztszovjet életérzést 5000 m felett! A Kazbek tömbje az orosz-grúz határon emelkedik a táj fölé és évente mászók százai veszik ostrom alá a hegy grúziai és orosz oldaláról egyaránt. Az alaptáborban hamisítatlanul megélheted, hogy milyen érzés sátorban átvészelni az éjszakákat 3600 m felett, ott főzni a tábori étkeket és a vulkáni hamutól megtisztítani az ivóvized. Ám a helyi vendégszeretet messze híres, hiszen ízletes fűszeres konyhájuk és az emberek vendégmarasztalása bizony késztetést ébreszt az utazóban, hogy több időt töltsön a Kaukázus ezen szegletében.

From 229.990 Ft
Extrém téli tábor - téli magashegyi túra

Extrém téli tábor

Sokan szeretnénk minél több ismerettel rendelkezni ahhoz, hogy önállóan is helyt tudjunk állni a zord magashegyi
környezetben. Legyen az egy 5000-6000-7000-8000-es expedíció, az alkalmazott technikák és ismeretek rendkívül
hasonlóak. Ebben a 4 napban megtanulhatod miként maradj talpon a kemény mínuszokban, ha sátrad menedékében
alszol, és havat olvasztva főzöd a mindennapi betevődet. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy elsajátítsd és jól
begyakorold azokat a technikákat, amelyek a Te és társaid biztonságát jelentősen emelik a keményebb szituációkban is.
Érdekel a gleccsermentés folyamata? Mindig is ki akartad próbálni, milyen kötélcsoportot összerakni és vezetni? Te akarsz lenni a csákány mestere? Akkor ezt a programot Neked találtuk ki!

From 99.990 Ft
Schneeberg (2076m) - Fadensteig téli túra

Schneeberg (2076m) – Fadensteig téli túra

Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen a havas-jeges meredek hegyoldalakon csákánnyal-hágóvassal
küzdeni a méterekért? Még nem tapasztaltál hasonlót és szeretnéd kipróbálni az érzést? Ez esetben a
Schneeberg csúcs Fadensteig útvonala lesz a legmegfelelőbb ismerkedés számodra. Itt születnek az első
élmények a magashegyjárás világában, ahol a technikai eszközöket is ki tudod próbálni, és ehhez csak egy
napra kell elutaznod a szomszédba. Amennyiben az alapoktól kezdenéd a téli magashegyi
túrázást, úgy javasoljuk a Schneeberg téli normálutas túránkat.

From 25.990 Ft

Ankogel (3252 m) – Az első téli háromezresed

Az Ankogel csúcsa a maga 3252 m-es magasságával a hegycsoport névadója. A hegy kiváló megközelíthetőségéről és sípályáiról is híres a fantasztikus csúcspanorámája mellett. Ebben a három napban megtapasztalhatjuk a téli hegymászás alapvető és fontos technikáit, kitérve a csákány és hágóvas használatára, valamint a lavinaismeretekre is. A túrán hótalpainkkal sok esetben szűz havat taposva érezhetjük, hogy egy egészen más hegyi világba csöppentünk, hiszen a tél beálltával a hegység egy teljesen más arcát mutatja.

From 99.990 Ft
Säuleck csúcstámadás

Säuleck (3086 m) – Téli bivakházkaland

Keresed azt a túrát, ahol kiszabadulhatsz a hütték gondoskodó kényelméből, de még nem kell megbirkóznod a téli elemekkel egy sátorban éjszakázva? Lehet, hogy még nincs téli 3000-es csúcsod? Nos, akkor ezt a programot neked találtuk ki! A Säuleck 3086 m-es csúcsát igazán izgalmas körülmények között mászhatod meg túránk során. Éhezel a téli technikák és hegymászó praktikák megismerésére? Ebben a két napban lehetőséged lesz megtapasztalni a csákány, hágóvas, lavinamentő felszerelések használatát túravezetőnk vigyázó tekintete mellett.

From 76.790 Ft