Szűrés

Pireneusok túra – Monte Perdido (3355 m)

Az Ordesa és Monte Perdido nemzeti park területén húzódik az Ordesa völgy, melyet Európa Grand Canyon-ja ként is szoktak emlegetni. Ez előrevetíti a völgy monumentalitását, melyet több száz méterre fölé magasodó sziklafalak öveznek. A terület legmagasabb csúcsa, a nemzeti park másik névadója a Monte Perdido, mely 3355 méteres magasságával tornyosul a völgy fölé. A neve lefordítva elveszett hegyet jelent, mert a Pireneusok francia oldaláról közelítve nem látható, megbújik az előtte fekvő csúcsok mögött. Utunkat vízesések, tengerszemek kísérik, a magasabb régiókban pedig ízig-vérig magashegyi környezetben találjuk magunkat. Nomád túra révén sátrainkban fogunk aludni, több alkalommal 2000 méter fölötti magasságban.

Az utunkat a Pireneusok spanyol oldalán, Torlában kezdjük meg. Az Ordesa völgyön keresztül elérjük a csúcs alatti fennsíkot, innen fogjuk indítani a csúcstámadásunkat a Predido-ra, majd ugyan ide érünk vissza. Folytatva utunkat a híres Roland-hágón keresztül ereszkedünk le a francia oldalra, a gyönyörű Gavarnie völgybe, ami az Unesco Világörökség része. Cirkuszvölgyként három oldalról zárt felépítésű, mely otthont ad Franciaország legmagasabb vízesésének a Gavarnie-vízesésnek. A hegyeket a Boucharo-hágónál fogjuk ismét keresztezni, ahonnan ráláthatunk a Tour de France egyik hegyi szakaszára is. Leereszkedve ismét a Spanyol oldalon találjuk magunkat, ahol teljessé tesszük a körtúránkat.

From 169.990 Ft

Peleaga (2509 m) – Téli túra a Retyezát főgerincén

Gondolkodtál már, hogy milyen lehet egy igazi téli, magashegyi túra ott, ahol a medve csak télen nem jár? Nem riadsz meg a félnomád, puritán körülményektől sem? Szeretsz kicsit elveszni a vadonban? Nos mi ezeket a hozzávalókat egy csipet adrenalinnal főztük össze, és máris kész lett a téli Peleaga túra! Tarts velünk a Retyezátba!

From 65.990 Ft
Schneeberg téli túra

Schneeberg (2076 m) téli túra – normál út

Érdekel, milyen télen magashegyi körülmények között túrázni? Kipróbálnád, milyen a hótalp vagy a hágóvas éles bevetésen? Láttad az Everest című filmet és megtetszett a hegyek világa? Nos, akkor nem kell sokat gondolkodni, hogy mi a megfelelő úticél számodra a téli hónapokban! A Schneeberg alig 300 km-re található Budapestről, így gyorsan és könnyen elérhető bárki számára. A hegy a maga 2076 méteres magasságával nem tartozik a klasszikus alpesi hegyek közé, de télen igazi kihívás minden hótalpazó vagy sítúrázó számára. Nem kell hozzá semmilyen hegymászó tapasztalat, sem extra felszerelés, de ne hagyd otthon a szélálló kabátodat, mert itt mindig fúj a szél… nem is kicsit.

From 19.690 Ft
Chopok Gyömbér téli gerinctúra

Chopok (2024 m) – Gyömbér (2043 m)- Téli gerinctúra

Az Alacsony-Tátra nagyjából 270 km-re helyezkedik el Budapestről. Télen nagyon közkedvelt célpont túrasíelők és gyalogtúrázók körében is. Aki egy-két napos, de könnyedebb jellegű̋, technikai nehézségektől mentes trekkingre vágyik, annak ez a hegység remek választás. Tudni akarod, miért itt edzenek rosszabb időben az Everestet célzó hegymászók? Szeretnéd megtanulni az alapvető téli eszközök használatát? Szeretnéd magadévá tenni a lavina mentés alapvető fogásait? Ha ez mind érdekel és szeretnéd érinteni az Alacsony-Tátra két legmagasabb csúcsát is, akkor már meg is van a helyed a csapatban!

From 48.390 Ft