• Időpontok és foglalás
  • Program
  • A részvételi díj tartalmazza
  • Felszerelés és információk
  • Túravezetők
Kis türelmet...

Dobogókőn 9:30-kor találkozunk, a buszmegálló melletti parkolóban. Innen kényelmesen haladunk az erdőben, jelzett ösvényen kezdetben lefelé, majd megkezdjük a kapaszkodást egészen a Prédikálószékig, ahonnan szép időben megcsodáljuk a Duna által szabdalt tájat. A Prédikálószéket elhagyva a Vadálló köveken át ereszkedünk vissza a völgybe, majd visszafelé a Rám-szakadék létráin keresztül vezet az utunk vissza egészen Dobogókőig, ahol fakultatívan egy remek bográcsgulyással zárhatjuk ezt a kis túrát.

Táv: 17,6 km
Szintemelkedő: 840m

A részvétel INGYENES, de regisztráció szükséges.

Fontos!

A túra nem minősül utazásszervezésnek, így minden résztvevő saját felelősségre vesz részt!

Szükséges felszerelés

  • Kényelmes, időjárásnak megfelelő túra öltözet
  • túracipő/túrabakancs
  • Kis hátizsák
  • Napi étkezéshez étel/ital
  • túrabot használata ajánlott

Ajánlott gyógyszerek és elsősegély

Láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli.

Étkezés és ivóvíz

Az étkezésről a nap folyamán midnenki magának gondoskodik. Érdemes szendvicsekkel rágcsával és kellő mennyiségű folyadékkal készülni.

Időjárás

Amennyiben a rossz időjárás kockáztatja a túra biztonságos kivitelezését, úgy a túra időpontjának elhalasztását fogjuk javasolni. 

Természetvédelem

A résztvevőktől magas fokú környezettudatosságot várunk el. Az utazás során tilos a szemetelés, a védett növények
leszedése, az állatok zavarása, bántalmazása és más környezetkárosító tevékenység. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem
szabad szemetelniük. Ezek a fenntartható turizmus alapjai!

Tolerancia, viselkedés

Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők
könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív
hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség.

Utazás

Mindenki egyénileg utazik, találkozás a helyszínen lesz.