Szűrés

Ararát túra

Ararát (5137 m) – 5000-es vulkántúra

Közel az iráni határhoz, Törökország keleti csücskében egy monumentális, de szelíd lankájú vulkán magasodik. Az Ararátot évezredes misztikum övezi, már a Bibliában is említik. Ezt a technikai nehézségektől mentes 5000-est, fokozatos akklimatizációval, 3 nap kitartó gyaloglással érjük el.

Kelet-Kurdisztánban kicsit máshogy működik a világ, de ez csak tovább fűszerezi az expedíciós hangulatú túrát. A hegyen teljes ellátásaban részesülsz, a felszerelés nagy részét teherhordók lovak cipelik. Nem is baj, mert a ritka levegő miatt minden energiádra szükség lesz, hogy feljuss a csúcsra.

A kemény fizikai kihívást azonban árnyalja a csúcsról eléd táruló panoráma. Az Ararát dombocskáján állva úgy érzed, hogy a világ tetején vagy. A környéken ugyanis minden alattad terül el, a távoli 4000-es csúcsok is eltörpülnek. BBQ 3200 méteren, csillagos éjszakák, éjfélkor induló csúcstámadás mind-mind mély nyomot hagynak az emlékekben. Hegymászó tapsztalat nélkül is ajánljuk, de bírnod kell a hosszú, monoton gyaloglást, hiszen a csúcsnap akár 10-12 órás is lehet.

From 299.000 Ft