Kedves túrázók! A jelentkezési űrlap technikai okok miatt iOS alatt sajnos nem üzemel. Kérjük, hogy Windows/Android alatt jelentkezz vagy keress minket telefonon/emailben. Elnézést a kellemetlenségért!

Szűrés

Pireneusok túra

Pireneusok túra – Monte Perdido (3355 m)

Az Ordesa és Monte Perdido nemzeti park területén húzódik az Ordesa völgy, melyet Európa Grand Canyon-ja ként is szoktak emlegetni. Ez előrevetíti a völgy monumentalitását, melyet több száz méterre fölé magasodó sziklafalak öveznek. A terület legmagasabb csúcsa, a nemzeti park másik névadója a Monte Perdido, mely 3355 méteres magasságával tornyosul a völgy fölé. A neve lefordítva elveszett hegyet jelent, mert a Pireneusok francia oldaláról közelítve nem látható, megbújik az előtte fekvő csúcsok mögött. Utunkat vízesések, tengerszemek kísérik, a magasabb régiókban pedig ízig-vérig magashegyi környezetben találjuk magunkat. Nomád túra révén sátrainkban fogunk aludni, több alkalommal 2000 méter fölötti magasságban.

Az utunkat a Pireneusok spanyol oldalán, Torlában kezdjük meg. Az Ordesa völgyön keresztül elérjük a csúcs alatti fennsíkot, innen fogjuk indítani a csúcstámadásunkat a Predido-ra, majd ugyan ide érünk vissza. Folytatva utunkat a híres Roland-hágón keresztül ereszkedünk le a francia oldalra, a gyönyörű Gavarnie völgybe, ami az Unesco Világörökség része. Cirkuszvölgyként három oldalról zárt felépítésű, mely otthont ad Franciaország legmagasabb vízesésének a Gavarnie-vízesésnek. A hegyeket a Boucharo-hágónál fogjuk ismét keresztezni, ahonnan ráláthatunk a Tour de France egyik hegyi szakaszára is. Leereszkedve ismét a Spanyol oldalon találjuk magunkat, ahol teljessé tesszük a körtúránkat.

From 169.990 Ft
Schneeberg (2076m) - Fadensteig téli túra

Schneeberg (2076m) – Fadensteig téli túra

Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen a havas-jeges meredek hegyoldalakon csákánnyal-hágóvassal
küzdeni a méterekért? Még nem tapasztaltál hasonlót és szeretnéd kipróbálni az érzést? Ez esetben a
Schneeberg csúcs Fadensteig útvonala lesz a legmegfelelőbb ismerkedés számodra. Itt születnek az első
élmények a magashegyjárás világában, ahol a technikai eszközöket is ki tudod próbálni, és ehhez csak egy
napra kell elutaznod a szomszédba. Amennyiben az alapoktól kezdenéd a téli magashegyi
túrázást, úgy javasoljuk a Schneeberg téli normálutas túránkat.

From 25.990 Ft
Schneeberg téli túra

Schneeberg (2076 m) téli túra – normál út

Érdekel, milyen télen magashegyi körülmények között túrázni? Kipróbálnád, milyen a hótalp vagy a hágóvas éles bevetésen? Láttad az Everest című filmet és megtetszett a hegyek világa? Nos, akkor nem kell sokat gondolkodni, hogy mi a megfelelő úticél számodra a téli hónapokban! A Schneeberg alig 300 km-re található Budapestről, így gyorsan és könnyen elérhető bárki számára. A hegy a maga 2076 méteres magasságával nem tartozik a klasszikus alpesi hegyek közé, de télen igazi kihívás minden hótalpazó vagy sítúrázó számára. Nem kell hozzá semmilyen hegymászó tapasztalat, sem extra felszerelés, de ne hagyd otthon a szélálló kabátodat, mert itt mindig fúj a szél… nem is kicsit.

From 19.990 Ft
Chopok Gyömbér téli gerinctúra
Akciós

Chopok (2024 m) – Gyömbér (2043 m)- Téli két napos gerinctúra

Az Alacsony-Tátra nagyjából 270 km-re helyezkedik el Budapestről. Télen nagyon közkedvelt célpont túrasíelők és gyalogtúrázók körében is. Aki egy-két napos, de könnyedebb jellegű̋, technikai nehézségektől mentes trekkingre vágyik, annak ez a hegység remek választás. Tudni akarod, miért itt edzenek rosszabb időben az Everestet célzó hegymászók? Szeretnéd megtanulni az alapvető téli eszközök használatát? Szeretnéd magadévá tenni a lavina mentés alapvető fogásait? Ha ez mind érdekel és szeretnéd érinteni az Alacsony-Tátra két legmagasabb csúcsát is, akkor már meg is van a helyed a csapatban!

From 48.490 Ft 42.990 Ft