Ankogel túra (3252m) – Egy könnyed nyári 3000-es

Ankogel túra (3252m) – Egy könnyed nyári 3000-es

Részvételi díj

99.990 Ft

Egyéb költségek

25.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

N/A

Max. létszám

N/A / túravezető

Kategória

Helyszín

Az Ankogel (3252m) túránál jobb belépőt a magashegyi túrázás világába alig-alig találunk. Az Ankogel tökéletes kezdőknek is: két nap alatt teljesíthető 3000-es, könnyedén megközelíthető, relatíve kicsi a szintkülönbség és nincsenek komoly technikai nehézségek. A hegymászásban igen fontos a fokozatosság. Ha korábban nem jártál még magashegyi környezetben és szeretnél egy igazi bemelegítőt mielőtt a nagyobb csúcsok felé is megindulsz, akkor ezt a túrát jó szívvel ajánljuk.

Mire is számíthatsz a Keleti-Alpokban, két nap leforgása alatt?

A kiutazás után, felvonóval közelítjük meg a 2500 méteren fekvő alpesi menedékházat, ahonnét a Grauletienspitze-re (2891m) bemelegítő túrát teszünk. A kilását pazar, tiszta időben szépen látszik az Ankogel csúcsa is.

Másnap, a reggelihez már mindenki szorosra fűzött magashegyi bakancsában érkezik. A házat magunk mögött hagyva, panorámás túra útvonalon, mormoták társaságában kanyargunk felfelé. A könnyű, ám változatos terepen jutunk el a Klenier Ankogel gerincéhez. Pihenünk egyet, immár 3096 méteren szívhatjuk a friss alpesi levegőt és csodálhatjuk a környező hegyeket.

A rövid megálló után még kb. 30-40 perces kapaszkodás vár ránk a főcsúcsig. Átkelünk az Ankogel schartén (keskeny gerinc szakasz), innen pedig egy meredekebb ösvény vezet a csúcsig.

Itt-ott a kezünket is használnunk kell és a biztos lépéstechnika is alapfeltétele ennek a szakasznak. A csúcsra érve emlékezetes panoráma tárul elénk és a horizonton a Grossglockner 3898 méteres csúcsa is feltűnik. Nem mellesleg ha a Grossglocknerre fáj a fogad, de nincs még előzetes tapasztalatod, akkor érdemes inkább itt kezdened.

Az Ankogelre egyébként télen is gyakran járunk, itt tartjuk a népszerű Téli Magashegyi talpalónkat és sokan itt kóstolnak bele az téli hegymászásba.