Kalandozások a Dolomitok és Kelet-Tirol birodalmában

Kalandozások a Dolomitok és Kelet-Tirol birodalmában

Részvételi díj

149.990 Ft

Egyéb költségek

65.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

2024-08-16

Max. létszám

14 fő (7 fő / túravezető)

Kategória

Helyszín

Tarts velünk egy mesés 4 napos kalandra a Dolomitok és Kelet-Tirol hegységeinek a szívében. Fedezd fel velünk a Lienzi Dolomitok és az olasz Dolomitok lenyűgöző hegyeit, festői völgyeit és kristálytiszta alpesi tavait. Ez a túra tökéletes alkalom arra, hogy kiszakadj a mindennapokból, friss levegőt szívj, és élvezd a természet csodáit.

A Lienzi Dolomitok Kelet-Tirolban, Ausztriában található, ám nevével ellentétben nem részei a nagyobb Dolomitok hegyláncnak. Nevét az itt megfigyelhető kőzetformáknak köszönheti, melyek bár kisebbek és kevésbé ismertek, egy igazi paradicsom mind a túrázók, mind a fotósok számára.

Legmagasabb csúcsa a Grosse Sandspitze (2770m), de további ékes csúcsok is gazdagítják ezt a vidéket, mint a Spitzkofel (2717m), a Kreuzkofel (2694m), a Hochstadel (2680m) és a Böse Weibele (2521m).

A Dolomitok, Észak-Olaszország egyik leglátványosabb hegyvidéke, amely magában foglalja Trentino-Alto Adige, Veneto és Friuli Venezia Giulia régiókat. A hegység nevüket a dolomit nevű kőzetről kapták, amely jellemző a hegyvidékre és egyedi, lenyűgöző geológiai képződményeket hoz létre.

A legmagasabb csúcs a Marmolada (3343m), ezt követi az Antelao (3264m), és a Tofane-csúcsok (3244m).

Egyik leghíresebb és legimpozánsabb hegycsoportja azonban az olasz Dolomitoknak a Tre Cime di Lavaredo, avagy a „Három csúcs”. Ez a három meredek falú, éles sziklájú formáció különösen ikonikus látványossága ennek a vidéknek.

A Matrei gerinc a Kelet-Tirolban található Granatspitz-csoport részét képezi, és számos lenyűgöző hegycsúcs és gerinc vonul végig rajta. Különösen híres lenyűgöző panorámájáról, ugyanis a túránk során a Venediger-csoport és a Glockner-csoport közötti gerincet fogjuk bejárni, ahol fantasztikus kilátás nyílik Ausztria legmagasabb csúcsára, a Grossglocknerre (3798m), a Grossvenedigerre (3660m) és azok szerteágazó gleccsereire.

Ezen a vidéken eltöltünk egy éjszakát is, a 2656 méteren fekvő Sudetendeutschhüttébe, mely egyben kiváló akklimatizációs lehetőséget is nyújt azok számára, akik az év során magasabb hegyek elérését is célba vették.

Túravezetőid Lienzben élő magyar hegyi túravezetők lesznek, akik ezt a vidéket járják hosszú évek óta, így jól ismerik a helyi szokásokat, látnivalókat és hegycsúcsokat.

A túrát ajánljuk mind kezdő túrázoknak,  mind haladóbbaknak, akik egy egy nagyobb csúcs mászására szeretnének felkészülni.

A túrát a törvényi szabályozásoknak megfelelően UIMLA hegyi túravezető vezeti.