Tavaszi Everest Base Camp (5364m) túra, a Gokyo völgyön át

Tavaszi Everest Base Camp (5364m) túra, a Gokyo völgyön át

Részvételi díj

539.990 Ft

Egyéb költségek

1.170.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

N/A

Max. létszám

N/A / túravezető

Kategória

Helyszín

Szeretnél eltölteni egy éjszakát az Everest alaptáborban? Most lehetőséged nyílik, hiszen a tavaszi túránk alatt a többi hegymászóval, mi is ott éjszakázunk.

Trekking túra az Everest Base Campbe (5364m) a Gokyo útvonalon.

A tavaszi szezon a nepáli nyolcezres hegyek mászó szezonja. Ilyenkor megtelik az alaptábor élettel és izgalommal. Te is részese lehetsz kicsit annak az ikonikus helyszínnek, ahol a hegymászás egyik legjelentősebb történelme íródott.

Több mint egy évszázada már, hogy Nepál és a Himalája elkezdte vonzani a nyugati világ hegymászóit. Az ámulat azóta is tart, évről-évre ezrével vágnak neki ezeknek a lenyűgöző ösvényeknek.

Az Everest Base Campbe vezető túra szerencsére technikai nehézségektől mentes és szinte bárki számára teljesíthető kihívás. A napi távok, szintkülönbségek nem nagyok, a könnyed tempó és a fokozatos emelkedés segíti a megfelelő akklimatizációt. Az Everest Base Camp Gokyo útvonala tökéletes túra azok számára, akik szeretnék elkerülni az Everest régió forgalmasabb ösvényeit.

A két hetes trekking serpa falvakon és a jaklegelőkön keresztül vezető ösvényein a gyönyörű tavairól híres Gokyo-völgybe jutunk. A Gokyo Ri-ről (5357m) pazar kilátás nyílik a Mt. Everest (8850m) és a Cho Oyu (8188m) csúcsaira, de a túra során látható a Lhotse (8516m) és az Ama Dablam (6812m) is.

Ebben a 20 napban technikai nehézségektől mentes, komplex nepáli élményt kapunk az Everest régió hamisítatlan csodáival.

Figyelem! Az őszi túrára itt tudsz jelentkezni.