Grossvenediger túra (3666m) - az első gleccsertúrád

Grossvenediger túra (3666m) – az első gleccsertúrád

Részvételi díj

139.990 Ft

Egyéb költségek

65.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

2024-06-24

Max. létszám

7 fő (7 fő / túravezető)

Kategória

Helyszín

A Grossvenediger (3666m) tökéletes választás mindenkinek, aki szeretne belekóstolni a gleccsertúrázásba és a hegymászásba. A csúcs Ausztriában a Keleti-Alpok Magas-Tauern hegyvonulatában található. Ez a magashegyi gleccsertúra technikai nehézségektől mentes, ami azt jelenti, hogy kizárólag kitartó gyaloglásra van szükség a csúcs eléréséhez. Ha szeretnél elindulni a hegymászás felé és a középhegységi, alacsonyabb magashegységi túráknál már többről álmodsz, akkor ez lehet a következő lépés.

Az első nap 700 méter szintkülönbség legyűrése vár rád a mesés alpesi környeztben épült Defregger Haus-ig (2962m). A terep nem nehéz, keskeny, de jól kitaposott magashegyi ösvényen haladsz felfelé. Itt figyelj, hogy ne rohanj – még akkor sem ha nagyon bírod. Az akklimatizáció miatt kényelmes, beszélgetős tempóban, több megállóval érdemes haladni. Akik túl gyorsak, azok általában aznap este vagy másnap megérzik ennek hátrányát. Este egyél rendesen, lehetőleg kerüld el az alkoholt és fogyassz sok folyadékot (leves, víz, izotóniás ital).

Másnap kora hajnalban, még fejlámpád fényénél vágsz neki a Grossvenedigernek.

A 3666 méter magas Venediger csúcsáig kb. 700 méter szintkülönbséget kell megtenni, mely általában 3-4 órát vesz igénybe. A gleccserhasadékokat kerülgetve csapattársaiddal egy kötélen haladsz és kipróbálod a hágóvas használatát. A csúcsról remek kilátás nyílik a környező hegyekre, tiszta időben a Marmolada (3343m), a Grossglockner (3798m) és az Ortler (3905m) is látható. A Hohe Tauern negyedik legmagasabb csúcsa, generációk óta sok hegymászó első 3000-ese,  első alpesi hegymászó túrája. Ez a hegymászó túra szép kihívást tartogat, de az élmény miatt megéri megdolgozni a combizmokat.

A túrát a törvényi szabályozásoknak megfelelően IFMGA hegyivezetőnk viszi a csúcsnapon. A csoportot a parkoló és a Defreggerhaus közötti túrán UIMLA hegyi túravezető vezeti.

Ha olyan csúcsokat tűztél ki magadnak mint a Mont Blanc vagy a Grossglockner, akkor a Grossvenediger tökéletes bemelegítés lesz számodra. A túrához nem szükséges előzetes hegymászó tapasztalat, nem baj ha nem jártál még ilyen magasan, de fontos a jó fizikum és a „túrázó előélet”. Ha bizonytalan vagy afelől, hogy neked való-e a túra, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.