Ismerd meg a MountainGo csapatát!

A Mountaingo csapat tagjai a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is "állja a sarat", nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek.

A szakmaiságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Vezetőink a túra nehézsége és célpontja szerint, a törvényi szabályozásoknak megfelelően kerülnek kiválasztásra.
Csapatunk

IFMGA/UIAGM/IVBV Hegyi vezetők

Hegyivezetők:  (IFMGA/UIAGM/IVBV) vizsgázott nemzetközi hegyi vezetők, vagy a képzésekben résztvevő aspiránsok. Alpesi hegymászó túrák, gleccsertúrák vezetői, a világon a legmagasabb szintű képzéssel rendelkező hegyivezetők. Bővebb info az IFMGA/UIAGM/IVBV hegyivezetőkről.

Csapatunk

UIMLA/IML Hegyi Túravezetők

Hegyi túravezetők: UIMLA/IML vizsgázott nemzetközi hegyi túravezetők, vagy a képzésben résztvevő aspiránsok. Magashegyi túrákat, trekkingeket, magashegyi talpalókat vezetik. Vezethetnek továbbá lavinatanfolyamot, expedíciókat, hótalpas túrákat. Bővebb info UIMLA/IML hegyi túravezetőkről.

Csapatunk

MHVE egyesületi tagok

A Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének a tagjai, akik az UIMLA vagy az IFMGA képzés alatt állnak vagy elvégezték valamelyiket. A hivatásos outdoor szakma képviselői Magyarországon.

Csapatunk

MHOK sziklamászó és hegymászó oktatók

Oktatók: MHOK (Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium) sziklamászó, hegymászó oktatók. Leginkább sziklamászó napokon vagy tanfolyamok során találkozhatsz velük.

Túravezetők:

Olyan tapasztalt túravezetők, akik túráinkon koordinátori szerepet látnak el, a helyi túravezető, hegyivezető munkáját segítve. Azért felelnek, hogy minden a lehető legsimábban menjen a hegyi túrád során. 

Erdész András

UIMLA Hegyi túravezető, Ügyvezető, alapító tulajdonos

Andris főállású hegyi túravezető, aktív hegymászó és a MountainGo megálmodója. 2023-ban egyike lett az első magyar végzett UIMLA nemzetközi hegyi túravzetőinek (IML), akik akkreditálták hazánkban a képzést. Magashegyi tapasztalatát háromévesen kezdte el gyűjteni, kordbársony nadrágban, szúrós gyapjúpulcsiban és egy csehszlovák bakancsban. Azóta már bejárta a Tátrát, az Alpok csúcsait, megfordult a Kaukázusban és Himalájában, ahol többek között a Lobuche East Peak 6119/6090 méteres csúcsáról is körbenézett első többszörös magyar csúcsmászójaként. Vezetett túráin a csoport biztonsága mellett kiemelt figyelmet szentel annak, hogy minél több hegyi elméleti és gyakorlati tudást adjon át. Kedvenc uticéljai az Everest régió, a Hohe-Tauern, a Kaukázus és a skandináv vidékek. Tudását szenvedélyesen frissíti a technikai felszerelések és ruházat vonatkozásában, tanácsért mindig érdemes hozzá fordulni. Elsősorban hegyi túrákon, expedíciós utakon, illetve képzéseken találkozhatsz vele. 

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Héjja Bálint

IFMGA Hegyi vezető, MHOK hegymászó oktató, tulajdonos

Bálint IFMGA képesítéssel rendelkező hegyi vezető, főállásban foglalkozik hegyisportokkal.

Míg nyáron a Magas-Tátra, az Alpok vagy épp a Kaukázus hegyeit járja, melyekhez munkája és szenvedélye is köti, addig telente síoktatóként dolgozik az Alpok síterepein. Nevéhez fűződik számos első magyar megmászás, technikás szikla és alpesi út teljesítése. IFMGA hegyivezetőként bármilyen hegyisport-csoport vezetésére jogosult. Elsősorban technikás hegymászó útjainkon és az Alpok klasszikusain találkozhatsz vele.

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Gombos Károly (Charlie)

IFMGA Hegyi vezető 

13 éves korában járt először 3000-es csúcson, azóta (lassan 3 évtizede) egyre több időt tölt a hegyekben. Sokat látott, tapasztalt hegyi róka, legyen szó sítúráról, jégmászásról, vagy klasszikus magashegyi kalandokról, garantáltan emlékezetes időt fogsz vele tölteni. IFMGA hegyi vezetőként jogosult alpesi mászásokat is vezetni, például a Mont Blancra vagy Grúzia bármelyik gyöngyszemére, akár az ő kevencére, a Tetnuldira.

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Márkusz Roland

UIMLA Hegyi túravezető, Tiroli licences canyoning guide

Roland testnevelőtanár, teniszedző, snowboardoktatóként végzett a TF-en.
2014 óta feleségével és azóta született gyermekével Bajorországban a festői szépségű Allgäui-Alpokban
él. 2018-ban Tirol tartományban tiroli licences canyoning guide minősítést szerzett, azóta a nyári
szezonban napi szinten járja a canyonokat, ha éppen nem ügyféllel, akkor a fiával vagy barátaival.
2023-ban egyike lett az első magyar végzett UIMLA nemzetközi hegyi túravezetőinek (IML), akik
akkreditálták hazánkban a képzést.
Kedvenc hobbiját, a hegymászást és ennek szinte összes válfajait több mint 30 éve űzi, télen a
mászócipőjét és canyoning felszerelését, sítúra és jégmászó eszközökre cseréli.
Túráit leginkább Tirol, az Allgäui-Alpok és Kleinwalsertal hegyeiben vezeti.
Mottója: …Sport a munkám, sport a hobbim, sport az életem…

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Csenár Márton

UIMLA Hegyi túravezető

Marci hegyi túravezető, ÖSSV sí- és snowboard oktató. 2023-ban egyike lett az első magyar végzett UIMLA nemzetközi hegyi túravezetőinek (IML), akik akkreditálták hazánkban a képzést. Aktív hegyi életet télen javában az Alpok Osztrák síterepein tölti, a tavaszt pedig mint méhész kezdi meg. Amint  a hegyekben is kitavaszodik, ott érzi magát igazán otthon, a Hohe Wand sziklafalaitól a Monte Rosa 4000-es csoportjain át az egykori Monarchia büszke csúcsáig az Ortler tiszteletbéli csúcsáig. Örök kedvence a Grossglockner mint a normál úton, mint pedig a Stüdlgraton át. Kedveli a szurdokok által hűsített via-ferrata utakat, a téli Winterraumos túrák izgalmait, ahol a hideg, a csend, és a hegy az úr.

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Erdész Katalin

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Kata hegyi túravezető, aktív hegymászó és ISIA síoktató valamint maga az outdoor életérzés. Törzshelye Norvégia, ahol futva, mászva, túrázva, kerüljön rá hótalp, hágóvas vagy síléc, teljes erőbedobással éli a fjordokat, havas lejtőket, sziklafalakat. 2015-ben első résztvevője volt a MHSSz kaukázusi expedíciójának, ahol társával első magyar nőként állhatott fent a Tetnuldi 4858 m-es csúcsán. Elsősorban hegyi túrákon és skandináv ferrata utakon találkozhatsz vele.

Csapatunk
Csapatunk

Horváth Fanni

Túravezető, UIMLA gyakornok

Fanni gyógytornászként végzett 2019-ben, ami után a szakmában elhelyezkedve Svájcba költözött, ahol azóta is él. Magyarországon multisportokkal foglalkozott, legyen szó lovaglásról, táncról vagy úszásról, de mindig is vonzották őt a természet és a kalandok. Édesapjával sokat jártak síelni Ausztriába, ahol beleszeretett a hegyek világába. Svájcban könnyebb túrákkal kezdte felfedezni az Alpok hegyeit, majd sziklamászással kezdett el komolyabban foglalkozni. Immáron többször megfordult Nepálban az Everest régióban és második regisztrált magyar nőként mászta meg a Lobuche East 6119/6090 méteres csúcsát. Szabadideje nagy részét az Alpokban tölti, ahol legyen szó téli vagy nyári körülményekről, mindenhol megtalálja a helyét.

Csapatunk
Csapatunk

Dudás Marcell

Túravezető, UIMLA gyakornok

Marci 4 éves korában kezdte a hosszú túrázást Korzika hegyeiben. Fiatalon bútorasztalosként végzett és kétkezi munkája alatt is minden szabadidejét túrázással töltötte, akár két lábon túrabottal, akár kerékpárral, vagy éppen egy SUP deszkán állva. Állandó elfoglaltsága a kültéri sportolás, aktív hegy-, és sportmászó. Ha bármikor mászótárs kell, rá biztosan számíthatsz. Kedvenc térsége a Júliai Alpok, és az Osztrák Alpok, utóbbi lehető legtöbb csúcsának megmászása alapvető célja. Szereti népszerűsíteni a biztonságos és felelősségteljes túrázást, hogy mindenki a legjobb élményekkel térjen haza.

Csapatunk
Csapatunk

Zibrányi-Szabó Gábor

Túravezető, UIMLA gyakornok

Gábor az ELTE-n végzett programtervező matematikus szakon.
Fiatal kora óta érdeklődik az extrémsportok iránt.
Eleinte a siklóernyőzés később a hegymászás a sziklamászás és a tengeri kajakozás is meghódította a szívét.
Körberepülte és túrázta a környező országok hegyeit de kiváltképp szereti az izgalmas és vadregényes balkáni régiót.
Szereti a többnapos gyalog és evezős túrákat és mindig keresi az új kihìvásokat.

Azért lett túravezető, hogy segìthessen másoknak is eljutni ezekre a csodálatos helyekre.
Mindezek mellett szeret lovagolni, kite szörfözni, vitorlázni.

Csapatunk
Csapatunk

Bódis Pál

MHOK hegymászó oktató

Pali mindig is a természetben gyakorolható sportok szerelmese volt. Gyermekkori kirándulásait követően cserkészként, majd cserkészvezetőként is rengeteg időt töltött túrázással. Tizenévesen a sziklamászás felé fordult az érdeklődése, amit azóta is előszeretettel űz. Ezekre az alapokra támaszkodva könnyű volt az utat megtalálni a hegyekbe. Manapság leginkább a magashegyi technikásabb utakban éli ki szenvedélyét. Kedvenc hegysége a Magas-Tátra, de szívesen megy az Alpok magasabb csúcsaira, vagy a Kaukázus vad világába. 2018-ban hegymászó sportedzőként vizsgázott, majd 2020-tól a  Magyar Hegymászó Oktató Kollégium elnökségi tagjaként, aktív szerepet vállal a hazai hegymászó oktatás fejlődésében. Palival első sorban sziklamászó napokon találkozhattok.

Csapatunk
Csapatunk

Papp Dénes

MHOK hegymászó oktató

Dénes munkaidejében mászóedző, szabadidejében pedig aktívan mászik teremben és sziklán egyaránt. Nem meglepő módon ez az életforma a sziklán kezdődött már több mint 15 éve, majd a tél beköszönte miatt kezdte el műfalon is a mászást erősítésként. Világ életében a természet jelentette számára a kikapcsolódást, mivel egy igazi örökmozgó, kell neki a tér, a szabadság, és az izgalom, amit a hegyek egyszerre kínálnak. Magashegyen mászott többek között az Alpokban, a Kaukázusban, a Tátrában.

Csapatunk
Csapatunk

Márk Előd

Túravezető, Román hegyivezető, idegenforgalmi refferens

Előd Székelyföldön született és nevelkedett az erdélyi hegyek árnyékában. Közel 25 éve járja az otthoni hegyeket, valamint kiváló ismerője a Magas-Alpoknak: 2019-re sikerült megmásznia az Alpok mind a 82 csúcsát, mely meghaladja a 4000 métert, önerőből, vezetők segítsége nélkül. Leginkább a hosszú, alpesi utakat kedveli, de van néhány technikásabb út is a tarsolyában: a Heckmair útvonal az Eiger északi falán vagy a Cassin a Piz Badille-on.

Előd 2013-ban nyert hegyivezető és túravezető címet Romániában. Erdélyben főleg kiscsoportos, technikás túrákat, mászásokat vezet. Emellett több ízben kísért csoportokat a Kaukázusban (az Elbruszra) valamint a Kilimandzsárón. Vallja: a hegy egy tökéletes közeg az önmagunk határainak a keresésére, de fontos, hogy megmaradjon a jó hangulat és ne lépjük át a biztonságos kereteket.

Csapatunk

Juhász Attila

Túravezető

Attila hegyekhez való kapcsolódása Bulgáriából ered, családi szálon kötődik a Rila hegység környékéhez. Még fiatal felnőtt fejjell esett meg itt, hogy tornacipőben vágott neki feljutni egy menedékházig. Azóta persze szerzett már egy-két jó bakancsot, így járt már 5000-eseken is, de a kedvenc terepe a 2500-3500 méter közötti trekking túrák. Tucatnyiszor kalandozott már Bulgária hegységeiben, otthonosan mozog Grúziában, de Marokkóban a Toubkal csúcsát is jópárszor megmászta már.

Csapatunk

Gerstner Balázs

Túravezető

Már a szüleivel is az Alpok csúcsai között nyaralt, sátorban aludt, túrázott minden évben, ez az irány később is meghatározó maradt az életében. A tengerpart nem az ő világa, a hegyek annál inkább, amikor csak teheti, az Alpokban, vagy a Tátrában mászik, túrázik, biciklizik, vagy síel. Tavasztől őszig sziklamászó tanfolyamokon oktat, ipari alpin munkákat csinál, míg telente síoktatóként dolgozik, ha ideje engedi, túrasízni jár.

Csapatunk

Marosi Anna Júlia

Túraszervező

Anna az irodában erősíti a csapatot, a szervezéssel kapcsolatos munkáink során találkozhattok vele. Gyerekkora óta része az életének a természet. 2020 óta jár rendszeresebben túrázni, azóta a magashegyek világa is elvarázsolta. Szívesen fest, olvas, kulturálódik, de szabadidejét többnyire aktívan tölti, hobbija a street workout, a jóga, és a túrázás, de szívesen ül kenuba, biciklire vagy via ferrata beülőbe is.
 
Csapatunk

Németh Eszter

Túraszervező

Eszter pár évvel ezelőtt csöppent bele a hegyek világába, amelybe azonnal beleszeretett. Első körben leginkább sziklamászással foglalkozott, majd elkezdett belekóstolni a hegymászásba is – mindegyik szenvedélyévé vált; azóta amikor csak teheti, a természet és leginkább a hegyek felé veszi az irányt. Eszter a szervezéssel kapcsolatos teendőkben segíti a csapatot. Szabadidejében a hegymászás és túrázás mellett erősen érdeklődik a zene iránt, hobbi szinten énekelni tanul.

 
 
Csapatunk