Ismerd meg a MountainGo csapatát!

A Mountaingo túravezetői egytől egyig hegyi-túravezetői (UIMLA) vagy hegyivezetői (IFMGA) képzésekben résztvevő aspiránsok vagy ezen nemzetközileg elismert képesítések valamelyikével rendelkeznek. Ők a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is “állja a sarat”, nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek. A szakmaságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Erdész András

Ügyvezető, Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Andris főállású hegyi túravezető, aktív hegymászó és a MountainGo megálmodója. Magashegyi tapasztalatát háromévesen kezdte el gyűjteni, kordbársony nadrágban, szúrós gyapjúpulcsiban és egy csehszlovák bakancsban. Azóta már bejárta a Tátrát, az Alpok csúcsait, megfordult a Kaukázusban és Himalájában is. Vezetett túráin a csoport biztonsága mellett kiemelt figyelmet szentel annak, hogy minél több hegyi elméleti és gyakorlati tudást adjon át. Kedvenc uticéljai az Everest régió, a Hohe-Tauern, a Kaukázus és a skandináv vidékek. Tudását szenvedélyesen frissíti a technikai felszerelések és ruházat vonatkozásában, tanácsért mindig érdemes hozzá fordulni. Elsősorban hegyi túrákon, expedíciós utakon, illetve képzéseken találkozhatsz vele.

Szabó Gábor

Ügyvezető

Gábort viszonylag későn, egy az Alacsony-Tátrában tett hótalpas túra után szippantotta be a hegyek 
világa. Megjárta az Alacsony- és Magas-Tátra számos ösvényét, Marokkóban a Toubkalt, Grúziában a 
Kazbeket. Tervei közt szerepel a Pireneusok és a Himalája számos régiójának bejárása. A 
mászószezont rendszerint az Alpokban, a Grossvenedigeren kezdi, melynek csúcsára – az utóbbi 
években immáron kétszer – legnagyobb fia is elkísérte. 
Gábor nem feltétlenül vágyik nagy csúcsokra, viszont folyamatosan keresi annak lehetőséget, hogy a 
hegyek közt legyen, ezért is csatlakozott ügyvezetőként csapatunkhoz, hogy az alaptáborból 
egyengesse a MountainGo útját.

Héjja Bálint

Hegyivezető, IFMGA aspiráns

Bálint főállásban foglalkozik hegyisportokkal, 2019 óta a nemzetközi hegyivezető képzés (IFMGA) résztvevője. Míg nyáron a Magas-Tátra, az Alpok vagy épp a Kaukázus hegyeit járja, melyekhez munkája és szenvedélye is köti, addig telente síoktatóként dolgozik az Alpok síterepein. Nevéhez fűződik számos első magyar megmászás, technikás szikla és alpesi út teljesítése. IFMGA hegyivezető aspiránsként bármilyen hegyisport-csoport vezetésére jogosult. Elsősorban technikás hegymászó útjainkon találkozhatsz vele

Erdész Katalin

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Kata hegyi túravezető, aktív hegymászó és ISIA síoktató valamint maga az outdoor életérzés. Törzshelye Norvégia, ahol futva, mászva, túrázva, kerüljön rá hótalp, hágóvas vagy síléc, teljes erőbedobással éli a fjordokat, havas lejtőket, sziklafalakat. 2015-ben első résztvevője volt a MHSSz kaukázusi expedíciójának, ahol társával első magyar nőként állhatott fent a Tetnuldi 4858 m-es csúcsán. Elsősorban hegyi túrákon és skandináv ferrata utakon találkozhatsz vele.

Somorjai Csaba

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Csaba a Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők elnökségi tagja, hegyi túravezető (IML) aspiráns. Gyermekkora óta aktív természetjáró, a tájfutó edzéseken, vándortáborokban szocializálódott, ami a pályaválasztását is meghatározta, földrajz szakos tanár lett. Ha már tanár úr, szívesen felsorol 20 országot, ahol hegyeket, völgyeket bejárva megfordult (Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Horvátország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Portugália, Gibraltár, Anglia, Írország, Skócia, Wales, Kanári-szigetek, Grúzia). Csabánál számít a sportérték, de sokkal inkább a felfedezés öröme hajtja. Túrázik, kerékpározik, ferrátázik, szenvedélyes természetfotós.

Muhari Géza

Hegyi túravezető

Géza a természet és az extrémsportok iránti rajongását magashegyi kalandokban ötvözi. Specialitása a nomád túrázás, fizikai és mentális erőforrásait nem kímélve veti bele magát a vadonba. Vezetőként a Kárpátok, Dolomitok, Alpok és a  Pireneusok ösvényein mutatja be túrázóinak a hegyek elementáris világát. Ha őt kérdezed, nála a favorit a ferrata, szíve csücske pedig a Retyezát.