Ismerd meg a MountainGo csapatát!

A Mountaingo csapat tagjai a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is "állja a sarat", nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek.

A szakmaiságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Vezetőink a túra nehézsége és célpontja szerint, a törvényi szabályozásoknak megfelelően kerülnek kiválasztásra.
Csapatunk

IFMGA/UIAGM Hegyivezetők

Hegyivezetők:  (IFMGA/UIAGM) vizsgázott nemzetközi hegyivezetők, vagy a képzésekben résztvevő aspiránsok. Alpesi hegymászó túrák, gleccsertúrák vezetői, a világon a legmagasabb szintű képzéssel rendelkező hegyivezetők.

Csapatunk

UIMLA Hegyi túravezetők

Hegyi túravezetők: UIMLA vizsgázott nemzetközi hegyi túravezetők, vagy a képzésben résztvevő aspiránsok. Magashegyi túrákat, trekkingeket, magashegyi talpalókat vezetik. Vezethetnek továbbá lavinatanfolyamot, expedíciókat, hótalpas túrákat.

Csapatunk

MHVE egyesületi tagok

A Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének a tagjai, akik az UIMLA vagy az IFMGA képzés alatt állnak vagy elvégezték valamelyiket. A hivatásos outdoor szakma képviselői Magyarországon.

Csapatunk

MHOK sziklamászó és hegymászó oktatók

Oktatók: MHOK (Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium) sziklamászó, hegymászó oktatók. Leginkább sziklamászó napokon vagy tanfolyamok során találkozhatsz velük.

Túravezetők:

Olyan tapasztalt túravezetők, akik túráinkon koordinátori szerepet látnak el, a helyi túravezető, hegyivezető munkáját segítve. Azért felelnek, hogy minden a lehető legsimábban menjen a hegyi túrád során. 

Erdész András

UIMLA Hegyi túravezető, Ügyvezető, alapító tulajdonos

Andris főállású hegyi túravezető, aktív hegymászó és a MountainGo megálmodója. 2023-ban egyike lett az első magyar végzett UIMLA nemzetközi hegyi túravzetőinek (IML), akik akkreditálták hazánkban a képzést. Magashegyi tapasztalatát háromévesen kezdte el gyűjteni, kordbársony nadrágban, szúrós gyapjúpulcsiban és egy csehszlovák bakancsban. Azóta már bejárta a Tátrát, az Alpok csúcsait, megfordult a Kaukázusban és Himalájában, ahol többek között a Lobuche Peak 6119 méteres csúcsáról is körbenézett. Vezetett túráin a csoport biztonsága mellett kiemelt figyelmet szentel annak, hogy minél több hegyi elméleti és gyakorlati tudást adjon át. Kedvenc uticéljai az Everest régió, a Hohe-Tauern, a Kaukázus és a skandináv vidékek. Tudását szenvedélyesen frissíti a technikai felszerelések és ruházat vonatkozásában, tanácsért mindig érdemes hozzá fordulni. Elsősorban hegyi túrákon, expedíciós utakon, illetve képzéseken találkozhatsz vele. 

 

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Héjja Bálint

IFMGA Hegyivezető, MHOK hegymászó oktató, tulajdonos

Bálint IFMGA képesítéssel rendelkező hegyivezető, főállásban foglalkozik hegyisportokkal.

Míg nyáron a Magas-Tátra, az Alpok vagy épp a Kaukázus hegyeit járja, melyekhez munkája és szenvedélye is köti, addig telente síoktatóként dolgozik az Alpok síterepein. Nevéhez fűződik számos első magyar megmászás, technikás szikla és alpesi út teljesítése. IFMGA hegyivezetőként bármilyen hegyisport-csoport vezetésére jogosult. Elsősorban technikás hegymászó útjainkon és az Alpok klasszikusain találkozhatsz vele.

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Gombos Károly (Charlie)

IFMGA Hegyivezető 

13 éves korában járt először 3000-es csúcson, azóta (lassan 3 évtizede) egyre több időt tölt a hegyekben. Sokat látott, tapasztalt hegyi róka, legyen szó sítúráról, jégmászásról, vagy klasszikus magashegyi kalandokról, garantáltan emlékezetes időt fogsz vele tölteni. IFMGA aspiránsként jogosult alpesi mászásokat is vezetni, például a Mont Blancra vagy Grúzia bármelyik gyöngyszemére, akár az ő kevencére, a Tetnuldira.
Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Csenár Márton

UIMLA Hegyi túravezető

Marci hegyi túravezető, ÖSSV sí- és snowboard oktató. 2023-ban egyike lett az első magyar végzett UIMLA nemzetközi hegyi túravzetőinek (IML), akik akkreditálták hazánkban a képzést. Aktív hegyi életet télen javában az Alpok Osztrák síterepein tölti, a tavaszt pedig mint méhész kezdi meg. Amint  a hegyekben is kitavaszodik, ott érzi magát igazán otthon, a Hohe Wand sziklafalaitól a Monte Rosa 4000-es csoportjain át az egykori Monarchia büszke csúcsáig az Ortler tiszteletbéli csúcsáig. Örök kedvence a Grossglockner mint a normál úton, mint pedig a Stüdlgraton át. Kedveli a szurdokok által hűsített via-ferrata utakat, a téli Winterraumos túrák izgalmait, ahol a hideg, a csend, és a hegy az úr.

Csapatunk
Csapatunk
Csapatunk

Erdész Katalin

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Kata hegyi túravezető, aktív hegymászó és ISIA síoktató valamint maga az outdoor életérzés. Törzshelye Norvégia, ahol futva, mászva, túrázva, kerüljön rá hótalp, hágóvas vagy síléc, teljes erőbedobással éli a fjordokat, havas lejtőket, sziklafalakat. 2015-ben első résztvevője volt a MHSSz kaukázusi expedíciójának, ahol társával első magyar nőként állhatott fent a Tetnuldi 4858 m-es csúcsán. Elsősorban hegyi túrákon és skandináv ferrata utakon találkozhatsz vele.

Csapatunk
Csapatunk

Horváth Fanni

Túravezető, UIMLA gyakornok

Fanni gyógytornászként végzett 2019-ben, ami után a szakmában elhelyezkedve Svájcba költözött, ahol azóta is él. Magyarországon multisportokkal foglalkozott, legyen szó lovaglásról, táncról vagy úszásról, de mindig is vonzották őt a természet és a kalandok. Édesapjával sokat jártak síelni Ausztriába, ahol beleszeretett a hegyek világába. Svájcban könnyebb túrákkal kezdte felfedezni az Alpok hegyeit, majd sziklamászással kezdett el komolyabban foglalkozni. Szabadideje nagy részét az Alpokban tölti, ahol legyen szó téli vagy nyári körülményekről, mindenhol megtalálja a helyét.

Csapatunk
Csapatunk

Precup Csaba

Túravezető, UIMLA gyakornok

Csabi kertészmérnökként végzett 2005 – ben a Kecskeméti főiskolán, ami után rögtön Skandináviába költözött, ahol 10 évet élt! Itt kezdődtek el igazán  az utazási, a természet iránti vonzalma, szeretete! Először csak könnyebb túrákat, csinált, de később tagja lett a Dán sziklamászó közösségnek, és sokat jártak mászni, túrázni! 2008 – ban egy hosszabb utazás alkalmával sikerült eljutnia Nepálba, ahol először egy hónapot töltött! Miután hazaért, a kinti élmények hatására, komolyabban elkezdett érdeklődni a hegymászás iránt, és pár évvel később már túl volt az első 6000 csúcsán! Szabad Idejének nagy részét a természetben tölti, nyáron sziklát mászik, túrázik, és a környező országok hegyeit járja, télen pedig felcsatolja a sílécét, előveszi a jégcsákányokat és ideje nagy részét, sítúrával, jégmászással tölti!  2015 – elkezdte a Nepáli Hegymászó Szövetség nyári magashegyi képzését ami a földrengés miatt elmaradt, de ezt az UIMLA képzéssel együtt a jövőben fogja befejezni! Ha nincs éppen hegyen, vagy sziklán akkor, fotózik, új országokat fedez fel, és blogot ír az utazásairól.
Csapatunk
Csapatunk

Zibrányi-Szabó Gábor

Túravezető, UIMLA gyakornok

Gábor az ELTE-n végzett programtervező matematikus szakon.
Fiatal kora óta érdeklődik az extrémsportok iránt.
Eleinte a siklóernyőzés később a hegymászás a sziklamászás és a tengeri kajakozás is meghódította a szívét.
Körberepülte és túrázta a környező országok hegyeit de kiváltképp szereti az izgalmas és vadregényes balkáni régiót.
Szereti a többnapos gyalog és evezős túrákat és mindig keresi az új kihìvásokat.
Azért lett túravezető, hogy segìthessen másoknak is eljutni ezekre a csodálatos helyekre.
Mindezek mellett szeret lovagolni, kite szörfözni, vitorlázni.
 
 
Csapatunk
Csapatunk

Körmendy János

Túravezető, UIMLA gyakornok

János egyetemistaként ismerkedett meg sziklamászás, hegyi túrázás világával. Főképpen az Alpok keleti (Ausztria, Szlovénia és Olaszországra eső) területeit járta be. 2022-ben kezdte meg az UIMLA hegyi túravezetői képzését. Civilben egészségügyi mérnökként az ELTE-n oktat terhelés élettani vizsgáló módszereket, valamint sport és egészség pszichofiziológiai kutatások adatait elemzi. Célja, hogy bárkit, akit kedvet érez hozzá, bevezessen a magas hegyek rejtelmeibe, és ott a lépteit igazgassa.
Csapatunk
Csapatunk

Balogh Szilárd

Osztrák hegyi túravezető

Szilárd budapesti íróasztalát, a közgaszdász pályát cserélte az alpesi hegyoldalakra.
Ausztriába költözött hogy megvalósítsa álmát (amiben oly sokan osztozunk), hogy hobbijait foglalkozássá tegye. Szakmai képzések sorozatával, végigjárva a kötelező lépcsőfokokat vált sí- és snowboard oktatóvá, vadvízi- és hegyi túravezetővé.
Nyaranta Németország és Olaszország között vezet alpokátkelő csoportokat, télen
pedig a sílécek mellett előveszi a hótalpakat is.

Csapatunk
Csapatunk

Bódis Pál

MHOK hegymászó oktató

Pali mindig is a természetben gyakorolható sportok szerelmese volt. Gyermekkori kirándulásait követően cserkészként, majd cserkészvezetőként is rengeteg időt töltött túrázással. Tizenévesen a sziklamászás felé fordult az érdeklődése, amit azóta is előszeretettel űz. Ezekre az alapokra támaszkodva könnyű volt az utat megtalálni a hegyekbe. Manapság leginkább a magashegyi technikásabb utakban éli ki szenvedélyét. Kedvenc hegysége a Magas-Tátra, de szívesen megy az Alpok magasabb csúcsaira, vagy a Kaukázus vad világába. 2018-ban hegymászó sportedzőként vizsgázott, majd 2020-tól a  Magyar Hegymászó Oktató Kollégium elnökségi tagjaként, aktív szerepet vállal a hazai hegymászó oktatás fejlődésében. Palival első sorban sziklamászó napokon találkozhattok.

Csapatunk
Csapatunk

Papp Dénes

MHOK hegymászó oktató

Dénes munkaidejében mászóedző, szabadidejében pedig aktívan mászik teremben és sziklán egyaránt. Nem meglepő módon ez az életforma a sziklán kezdődött már több mint 15 éve, majd a tél beköszönte miatt kezdte el műfalon is a mászást erősítésként. Világ életében a természet jelentette számára a kikapcsolódást, mivel egy igazi örökmozgó, kell neki a tér, a szabadság, és az izgalom, amit a hegyek egyszerre kínálnak. Magashegyen mászott többek között az Alpokban, a Kaukázusban, a Tátrában.

Csapatunk
Csapatunk

Treszl Gábor

Hegymászó oktató

Gábor szakmáját tekintve mentőtiszt, így hétköznapjaiban a sürgősségi ellátás élvonalában dolgozik. Középiskolás kora óta foglalkozik kezdetben barlangászattal, majd hobbi szinten sziklamászással illetve hegymászással. 2019-óta oktat hegy és sziklamászó tematikában, illetve speciális elsősegélynyújtási ismereteket hegy és sziklamászóknak, valamint azon outdoor sportok űzőinek, akik távolabb barangolnak a társadalmak nyújtotta feszes biztonsági hálóból és önmagukra utalva kell adott esetben speciális kórképeket ellátni.
 
Csapatunk

Márk Előd

Túravezető, Román hegyivezető, idegenforgalmi refferens

Előd Székelyföldön született és nevelkedett az erdélyi hegyek árnyékában. Közel 25 éve járja az otthoni hegyeket, valamint kiváló ismerője a Magas-Alpoknak: 2019-re sikerült megmásznia az Alpok mind a 82 csúcsát, mely meghaladja a 4000 métert, önerőből, vezetők segítsége nélkül. Leginkább a hosszú, alpesi utakat kedveli, de van néhány technikásabb út is a tarsolyában: a Heckmair útvonal az Eiger északi falán vagy a Cassin a Piz Badille-on.

Előd 2013-ban nyert hegyivezető és túravezető címet Romániában. Erdélyben főleg kiscsoportos, technikás túrákat, mászásokat vezet. Emellett több ízben kísért csoportokat a Kaukázusban (az Elbruszra) valamint a Kilimandzsárón. Vallja: a hegy egy tökéletes közeg az önmagunk határainak a keresésére, de fontos, hogy megmaradjon a jó hangulat és ne lépjük át a biztonságos kereteket.

Csapatunk

Juhász Attila

Túravezető

Attila hegyekhez való kapcsolódása Bulgáriából ered, családi szálon kötődik a Rila hegység környékéhez. Még fiatal felnőtt fejjell esett meg itt, hogy tornacipőben vágott neki feljutni egy menedékházig. Azóta persze szerzett már egy-két jó bakancsot, így járt már 5000-eseken is, de a kedvenc terepe a 2500-3500 méter közötti trekking túrák. Tucatnyiszor kalandozott már Bulgária hegységeiben, otthonosan mozog Grúziában, de Marokkóban a Toubkal csúcsát is jópárszor megmászta már.

Csapatunk

Gerstner Balázs

Túravezető

Már a szüleivel is az Alpok csúcsai között nyaralt, sátorban aludt, túrázott minden évben, ez az irány később is meghatározó maradt az életében. A tengerpart nem az ő világa, a hegyek annál inkább, amikor csak teheti, az Alpokban, vagy a Tátrában mászik, túrázik, biciklizik, vagy síel. Tavasztől őszig sziklamászó tanfolyamokon oktat, ipari alpin munkákat csinál, míg telente síoktatóként dolgozik, ha ideje engedi, túrasízni jár.

Csapatunk

Boros Zsófia

Túraszervező

Zsófi az irodában erősíti a csapatot, szervezéssel kapcsolatos munkáink során találkozhattok vele.
Szabadidejét azonban, ha csak teheti aktívan tölti, trekking túrákkal, via ferrata utakkal vagy akár biciklire pattanva. 
Ausztriában szeretett igazán bele a hegyek világába, így az osztrák túrák mindig is különleges helyet foglalnak el a szívében.
Csapatunk