Ismerd meg a MountainGo csapatát!

A Mountaingo túravezetői egytől egyig hegyi-túravezetői (UIMLA) vagy hegyivezetői (IFMGA) képzésekben résztvevő aspiránsok vagy ezen nemzetközileg elismert képesítések valamelyikével rendelkeznek. Ők a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is “állja a sarat”, nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek. A szakmaságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Erdész András

Ügyvezető, Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Andris főállású hegyi túravezető, aktív hegymászó és a MountainGo megálmodója. Magashegyi tapasztalatát háromévesen kezdte el gyűjteni, kordbársony nadrágban, szúrós gyapjúpulcsiban és egy csehszlovák bakancsban. Azóta már bejárta a Tátrát, az Alpok csúcsait, megfordult a Kaukázusban és Himalájában, ahol többek között a Lobuche Peak 6119 méteres csúcsáról is körbenézett. Vezetett túráin a csoport biztonsága mellett kiemelt figyelmet szentel annak, hogy minél több hegyi elméleti és gyakorlati tudást adjon át. Kedvenc uticéljai az Everest régió, a Hohe-Tauern, a Kaukázus és a skandináv vidékek. Tudását szenvedélyesen frissíti a technikai felszerelések és ruházat vonatkozásában, tanácsért mindig érdemes hozzá fordulni. Elsősorban hegyi túrákon, expedíciós utakon, illetve képzéseken találkozhatsz vele.

Csapatunk

Szabó Gábor

Ügyvezető

Gábort viszonylag későn, egy az Alacsony-Tátrában tett hótalpas túra után szippantotta be a hegyek világa. Megjárta az Alacsony- és Magas-Tátra számos ösvényét, Marokkóban a Toubkalt, Grúziában a Kazbeket. Tervei közt szerepel a Pireneusok és a Himalája számos régiójának bejárása. A mászószezont rendszerint az Alpokban, a Grossvenedigeren kezdi, melynek csúcsára – az utóbbi 
években immáron kétszer – legnagyobb fia is elkísérte. 
Gábor nem feltétlenül vágyik nagy csúcsokra, viszont folyamatosan keresi annak lehetőséget, hogy a hegyek közt legyen, ezért is csatlakozott ügyvezetőként csapatunkhoz, hogy az alaptáborból egyengesse a MountainGo útját.

Csapatunk

Héjja Bálint

IFMGA Hegyivezető, MHOK hegymászó oktató

Bálint IFMGA képesítéssel rendelkező hegyivezető, főállásban foglalkozik hegyisportokkal.

Míg nyáron a Magas-Tátra, az Alpok vagy épp a Kaukázus hegyeit járja, melyekhez munkája és szenvedélye is köti, addig telente síoktatóként dolgozik az Alpok síterepein. Nevéhez fűződik számos első magyar megmászás, technikás szikla és alpesi út teljesítése. IFMGA hegyivezetőként bármilyen hegyisport-csoport vezetésére jogosult. Elsősorban technikás hegymászó útjainkon és az Alpok klasszikusain találkozhatsz vele.

Csapatunk
Csapatunk

Gombos Károly (Charlie)

Hegyivezető, IFMGA aspiráns

13 éves korában járt először 3000-es csúcson, azóta (lassan 3 évtizede) egyre több időt tölt a hegyekben. Sokat látott, tapasztalt hegyi róka, legyen szó sítúráról, jégmászásról, vagy klasszikus magashegyi kalandokról, garantáltan emlékezetes időt fogsz vele tölteni. IFMGA aspiránsként jogosult alpesi mászásokat is vezetni, például a Mont Blancra vagy Grúzia bármelyik gyöngyszemére, akár az ő kevencére, a Tetnuldira.
Csapatunk

Erdész Katalin

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Kata hegyi túravezető, aktív hegymászó és ISIA síoktató valamint maga az outdoor életérzés. Törzshelye Norvégia, ahol futva, mászva, túrázva, kerüljön rá hótalp, hágóvas vagy síléc, teljes erőbedobással éli a fjordokat, havas lejtőket, sziklafalakat. 2015-ben első résztvevője volt a MHSSz kaukázusi expedíciójának, ahol társával első magyar nőként állhatott fent a Tetnuldi 4858 m-es csúcsán. Elsősorban hegyi túrákon és skandináv ferrata utakon találkozhatsz vele.

Csapatunk

Csenár Márton

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Marci hegyi túravezető, ÖSSV sí- és snowboard oktató. Aktív hegyi életet télen javában az Alpok Osztrák síterepein tölti, a tavaszt pedig mint méhész kezdi meg. Amint  a hegyekben is kitavaszodik, ott érzi magát igazán otthon, a Hohe Wand sziklafalaitól a Monte Rosa 4000-es csoportjain át az egykori Monarchia büszke csúcsáig az Ortler tiszteletbéli csúcsáig. Örök kedvence a Grossglockner mint a normál úton, mint pedig a Stüdlgraton át. Kedveli a szurdokok által hűsített via-ferrata utakat, a téli Winterraumos túrák izgalmait, ahol a hideg, a csend, és a hegy az úr.

Csapatunk

Zibrányi-Szabó Gábor

Túravezető

Gábor az ELTE-n végzett programtervező matematikus szakon.
Fiatal kora óta érdeklődik az extrémsportok iránt.
Eleinte a siklóernyőzés később a hegymászás a sziklamászás és a tengeri kajakozás is meghódította a szívét.
Körberepülte és túrázta a környező országok hegyeit de kiváltképp szereti az izgalmas és vadregényes balkáni régiót.
Szereti a többnapos gyalog és evezős túrákat és mindig keresi az új kihìvásokat.
Azért lett túravezető, hogy segìthessen másoknak is eljutni ezekre a csodálatos helyekre.
Mindezek mellett szeret lovagolni, kite szörfözni, vitorlázni.
 
 
Csapatunk

Muhari Géza

Túravezető

Géza a természet és az extrémsportok iránti rajongását magashegyi kalandokban ötvözi. Specialitása a nomád túrázás, fizikai és mentális erőforrásait nem kímélve veti bele magát a vadonba. Vezetőként a Kárpátok, Dolomitok, Alpok és a  Pireneusok ösvényein mutatja be túrázóinak a hegyek elementáris világát. Ha őt kérdezed, nála a favorit a ferrata, szíve csücske pedig a Retyezát.
Csapatunk

Körmendy János

Túravezető

János egyetemistaként ismerkedett meg sziklamászás, hegyi túrázás világával. Főképpen az Alpok keleti (Ausztria, Szlovénia és Olaszországra eső) területeit járta be. 2022-ben kezdte meg az UIMLA hegyi túravezetői képzését. Civilben egészségügyi mérnökként az ELTE-n oktat terhelés élettani vizsgáló módszereket, valamint sport és egészség pszichofiziológiai kutatások adatait elemzi. Célja, hogy bárkit, akit kedvet érez hozzá, bevezessen a magas hegyek rejtelmeibe, és ott a lépteit igazgassa.
Csapatunk

Juhász Attila

Túravezető

Attila hegyekhez való kapcsolódása Bulgáriából ered, családi szálon kötődik a Rila hegység környékéhez. Még fiatal felnőtt fejjell esett meg itt, hogy tornacipőben vágott neki feljutni egy menedékházig. Azóta persze szerzett már egy-két jó bakancsot, így járt már 5000-eseken is, de a kedven terepe a 2500-3500 méter közötti trekking túrák. Tucatnyiszor kalandozott már Bulgária hegységeiben, otthonosan mozog Grúziában, de Marokkóban a Toubkal csúcsát is jópárszor megmászta már.

Csapatunk

Bódis Pál

MHOK hegymászó oktató

Pali mindig is a természetben gyakorolható sportok szerelmese volt. Gyermekkori kirándulásait követően cserkészként, majd cserkészvezetőként is rengeteg időt töltött túrázással. Tizenévesen a sziklamászás felé fordult az érdeklődése, amit azóta is előszeretettel űz. Ezekre az alapokra támaszkodva könnyű volt az utat megtalálni a hegyekbe. Manapság leginkább a magashegyi technikásabb utakban éli ki szenvedélyét. Kedvenc hegysége a Magas-Tátra, de szívesen megy az Alpok magasabb csúcsaira, vagy a Kaukázus vad világába. 2018-ban hegymászó sportedzőként vizsgázott, majd 2020-tól a  Magyar Hegymászó Oktató Kollégium elnökségi tagjaként, aktív szerepet vállal a hazai hegymászó oktatás fejlődésében. Palival első sorban sziklamászó napokon találkozhattok.

Csapatunk

Papp Dénes

MHOK hegymászó oktató

Dénes munkaidejében mászóedző, szabadidejében pedig aktívan mászik teremben és sziklán egyaránt. Nem meglepő módon ez az életforma a sziklán kezdődött már több mint 15 éve, majd a tél beköszönte miatt kezdte el műfalon is a mászást erősítésként. Világ életében a természet jelentette számára a kikapcsolódást, mivel egy igazi örökmozgó, kell neki a tér, a szabadság, és az izgalom, amit a hegyek egyszerre kínálnak. Magashegyen mászott többek között az Alpokban, a Kaukázusban, a Tátrában.

Csapatunk