Kedves túrázók! A jelentkezési űrlap technikai okok miatt iOS alatt sajnos nem üzemel. Kérjük, hogy Windows/Android alatt jelentkezz vagy keress minket telefonon/emailben. Elnézést a kellemetlenségért!

Ismerd meg a MountainGo csapatát!

A Mountaingo túravezetői egytől egyig hegyi-túravezetői (UIMLA) vagy hegyivezetői (IFMGA) képzésekben résztvevő aspiránsok vagy ezen nemzetközileg elismert képesítések valamelyikével rendelkeznek. Ők a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is “állja a sarat”, nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek. A szakmaságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Erdész András

Ügyvezető, Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Andris főállású hegyi túravezető, aktív hegymászó és a MountainGo megálmodója. Magashegyi tapasztalatát háromévesen kezdte el gyűjteni, kordbársony nadrágban, szúrós gyapjúpulcsiban és egy csehszlovák bakancsban. Azóta már bejárta a Tátrát, az Alpok csúcsait, megfordult a Kaukázusban és Himalájában, ahol többek között a Lobuche Peak 6119 méteres csúcsáról is körbenézett. Vezetett túráin a csoport biztonsága mellett kiemelt figyelmet szentel annak, hogy minél több hegyi elméleti és gyakorlati tudást adjon át. Kedvenc uticéljai az Everest régió, a Hohe-Tauern, a Kaukázus és a skandináv vidékek. Tudását szenvedélyesen frissíti a technikai felszerelések és ruházat vonatkozásában, tanácsért mindig érdemes hozzá fordulni. Elsősorban hegyi túrákon, expedíciós utakon, illetve képzéseken találkozhatsz vele.

 

Szabó Gábor

Ügyvezető

Gábort viszonylag későn, egy az Alacsony-Tátrában tett hótalpas túra után szippantotta be a hegyek 
világa. Megjárta az Alacsony- és Magas-Tátra számos ösvényét, Marokkóban a Toubkalt, Grúziában a 
Kazbeket. Tervei közt szerepel a Pireneusok és a Himalája számos régiójának bejárása. A 
mászószezont rendszerint az Alpokban, a Grossvenedigeren kezdi, melynek csúcsára – az utóbbi 
években immáron kétszer – legnagyobb fia is elkísérte. 
Gábor nem feltétlenül vágyik nagy csúcsokra, viszont folyamatosan keresi annak lehetőséget, hogy a 
hegyek közt legyen, ezért is csatlakozott ügyvezetőként csapatunkhoz, hogy az alaptáborból 
egyengesse a MountainGo útját.

Héjja Bálint

IFMGA Hegyivezető, MHOK hegymászó oktató

Bálint IFMGA képesítéssel rendelkező hegyivezető, főállásban foglalkozik hegyisportokkal.

Míg nyáron a Magas-Tátra, az Alpok vagy épp a Kaukázus hegyeit járja, melyekhez munkája és szenvedélye is köti, addig telente síoktatóként dolgozik az Alpok síterepein. Nevéhez fűződik számos első magyar megmászás, technikás szikla és alpesi út teljesítése. IFMGA hegyivezetőként bármilyen hegyisport-csoport vezetésére jogosult. Elsősorban technikás hegymászó útjainkon és az Alpok klasszikusain találkozhatsz vele.

Gombos Károly (Charlie)

Hegyivezető, IFMGA aspiráns

13 éves korában járt először 3000es csúcson, azóta (lassan 3 évtizedede) egyre és egyre több időt tölt a hegyekben. Sokat látott tapasztalt hegyi róka, legyen szó sítúráról, jégmászsásról, vagy klasszikus magashegyi kalandokról, garantáltan emlékezetes időt fogsz vele tölteni. IFMGA aspiránsként jogosult alpesi mászásokat is vezetni, például a Mont Blancra vagy grúzia bármelyik gyöngyszemére, akár az ő kevencére, a Tetnuldira.

Erdész Katalin túravezető

Erdész Katalin

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Kata hegyi túravezető, aktív hegymászó és ISIA síoktató valamint maga az outdoor életérzés. Törzshelye Norvégia, ahol futva, mászva, túrázva, kerüljön rá hótalp, hágóvas vagy síléc, teljes erőbedobással éli a fjordokat, havas lejtőket, sziklafalakat. 2015-ben első résztvevője volt a MHSSz kaukázusi expedíciójának, ahol társával első magyar nőként állhatott fent a Tetnuldi 4858 m-es csúcsán. Elsősorban hegyi túrákon és skandináv ferrata utakon találkozhatsz vele.

Csenár Márton

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Marci hegyi túravezető, ÖSSV sí- és snowboard oktató. Aktív hegyi életet télen javában az Alpok Osztrák síterepein tölti, a tavaszt pedig mint méhész kezdi meg. Amint  a hegyekben is kitavaszodik, ott érzi magát igazán otthon, a Hohe Wand sziklafalaitól a Monte Rosa 4000-es csoportjain át az egykori Monarchia büszke csúcsáig az Ortler tiszteletbéli csúcsáig. Örök kedvence a Grossglockner mint a normál úton, mint pedig a Stüdlgraton át. Kedveli a szurdokok által hűsített via-ferrata utakat, a téli Winterraumos túrák izgalmait, ahol a hideg, a csend, és a hegy az úr.

Somorjai Csaba

Hegyi túravezető, UIMLA aspiráns

Csaba a Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők elnökségi tagja. Gyermekkora óta aktív természetjáró, a tájfutó edzéseken, vándortáborokban szocializálódott, ami a pályaválasztását is meghatározta, földrajz szakos tanár lett. Ha már tanár úr, szívesen felsorol 20 országot, ahol hegyeket, völgyeket bejárva megfordult (Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Horvátország, Görögország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Portugália, Gibraltár, Anglia, Írország, Skócia, Wales, Kanári-szigetek, Grúzia). Csabánál számít a sportérték, de sokkal inkább a felfedezés öröme hajtja. Túrázik, kerékpározik, ferrátázik, szenvedélyes természetfotós.

Muhari Géza

Túravezető

Géza a természet és az extrémsportok iránti rajongását magashegyi kalandokban ötvözi. Specialitása a nomád túrázás, fizikai és mentális erőforrásait nem kímélve veti bele magát a vadonba. Vezetőként a Kárpátok, Dolomitok, Alpok és a  Pireneusok ösvényein mutatja be túrázóinak a hegyek elementáris világát. Ha őt kérdezed, nála a favorit a ferrata, szíve csücske pedig a Retyezát.

 

Körmendy János

Túravezető

János egyetemistaként ismerkedett meg sziklamászás, hegyi túrázás világával. Főképpen az Alpok keleti (Ausztria, Szlovénia és Olaszországra eső) területeit járta be. 2022-ben kezdte meg az UIMLA hegyi túravezetői képzését. Civilben egészségügyi mérnökként az ELTE-n oktat terhelés élettani vizsgáló módszereket, valamint sport és egészség pszichofiziológiai kutatások adatait elemzi. Célja, hogy bárkit, akit kedvet érez hozzá, bevezessen a magas hegyek rejtelmeibe, és ott a lépteit igazgassa.

 

Bódis Pál

 MHOK hegymászó oktató

Pali mindig is a természetben gyakorolható sportok szerelmese volt. Gyermekkori kirándulásait követően cserkészként, majd cserkészvezetőként is rengeteg időt töltött túrázással. Tizenévesen a sziklamászás felé fordult az érdeklődése, amit azóta is előszeretettel űz. Ezekre az alapokra támaszkodva könnyű volt az utat megtalálni a hegyekbe. Manapság leginkább a magashegyi technikásabb utakban éli ki szenvedélyét. Kedvenc hegysége a Magas-Tátra, de szívesen megy az Alpok magasabb csúcsaira, vagy a Kaukázus vad világába. 2018-ban hegymászó sportedzőként vizsgázott, majd 2020-tól a  Magyar Hegymászó Oktató Kollégium elnökségi tagjaként, aktív szerepet vállal a hazai hegymászó oktatás fejlődésében.  Palival első sorban sziklamászó napokon találkozhattok.

Papp Dénes

 MHOK hegymászó oktató

Dénes munkaidejében mászóedző, szabadidejében pedig aktívan mászik teremben és sziklán egyaránt. Nem meglepő módon ez az életforma a sziklán kezdődött már több mint 15 éve, majd a tél beköszönte miatt kezdte el műfalon is a mászást erősítésként. Világ életében a természet jelentette számára a kikapcsolódást, mivel egy igazi örökmozgó, kell neki a tér, a szabadság, és az izgalom, amit a hegyek egyszerre kínálnak. Magashegyen mászott többek között az Alpokban, a Kaukázusban, a Tátrában.