Annapurna Alaptábor (4130m) túra

Annapurna Alaptábor (4130m) túra

Részvételi díj

489.990 Ft

Egyéb költségek

1.105.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

2024-10-01

Max. létszám

10 fő (10 fő / túravezető)

Helyszín

Az Annapurna Alaptábor túra (4130m) Annapurna Szentély / Annapurna Base Camp néven is ismert. Ez a magashegyi trekking emlékezetes kilátással lopja be magát a szívedbe. A túra során útbaeső Poon Hillről láthatóak az Annapurna régió legmagasabb csúcsai. Az Annapurna (8 091 méter), az Annapurna déli csúcsa (7 219 méter), a Dhaulagiri (8 167 méter), a Hiunchuli (6 441 méter), a Lamjung Himal (6 983 méter), a Machapuchare (6 993 méter), a Nilgiri (6 940 méter) és a Tukuche (6 920 méter). Utunkat számos chorten (buddhista kőemlék), legelésző jakok, bambusz- és rododendron erdők kísérik, valamint a régió egyedi, tibeti stílusú építészete látható.

A Kathmandutól északnyugatra elhelyezkedő Annapurna régió központi települése Pokhara. A túra 1070 m-ről egészen 4130 méteres magasságig megy fel, így jóval kevésbé megerőltető, mint a szintén népszerű Everest Alaptábor túra!
Komoly nehézség nincsen, ha jó fizikai állapotnak örvendesz, túrázói tapasztalattal rendelkezel, akkor gond nélkül tudod teljesíteni. Amit érdemes megjegyezni, hogy rengeteg lépcső és sok emelkedő nehezíti az ösvényt. Emellett a több napon át tartó sorozatterhelés fárasztó tud lenni. A magashegyi betegség, a szabályokat betartva, kényelmesen haladva általában senkinél nem okoz komoly problémát.

Az Annapurna Alaptábor túra végigjárása a tavaszi szezonban mindig gyönyörű, amikor a rododendron erdők vörös, rózsaszín és fehér virágai, misztikus kontrasztban állnak a zord hegyi tájjal. Természetesen más himalájai trekkinghez hasonlóan ősszel is van lehetőség az Annapurna Base Camp túrára, ennek az időszaknak az előnye, hogy valamivel kevesebb túrázóval találkozunk.

A csoportot magyar túravezető és nepáli túravezetők, hordárok kísérik.