Mont Blanc (4810m) túra, az Alpok csúcsára

Mont Blanc (4810m) túra, az Alpok csúcsára

Részvételi díj

499.990 Ft

Egyéb költségek

Részletek

Legközelebbi indulás

2024-06-09

Max. létszám

2 fő / túravezető

Kategória

Helyszín

Mont Blanc (4810m) túra – biztonságosan, magyar IFMGA/UIAGM hegyivezetővel!

Kora hajnalban, amikor normál esetben a másik oldaladra fordulsz, már a bakancsodat fűzöd a menedékház cipőtárolójában. A reggeli vélhetően nehezen csúszott a korai kelés és a csúcsnap izgalma miatt. Sebaj, a rád váró felejthetlen órák alatt, minden kis kényelmetlenség megszépül.

Hegyivezetődet követve, megfontolt lépésekkel haladsz a Mont Blanc csúcsa felé. Az Alpok csúcsának megmászása, hosszú, nagy kitartást igénylő menet, esetenként metsző szél és hideg vár. A Fehér hegy, nem adja könnyen magát. 1600 méter szintet kell legyűrnöd, nagyrészt 4000 méter felett, ahol legtöbbünk szervezete már nem ugyanúgy muzsikál, mint a tengerszinten.

Ha a Mont Blanc túra szerepel a bakancslistádod és nem rettensz meg egy igazi hegymászó kihívástól, akkor a MountainGo-val most biztonságosan valóra válhat az álmod. Magyar nyelvű UIAGM hegyivezető mászol, aki a szabályok szerint maximum 2 főt vihet a Mont Blancra.

A túra több szempontból is komoly erőpróba és igényel némi hegyi tapasztalatot. Akkor ajánljuk, ha már jártál 3500 méter feletti gleccsertúrán.