MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

Miért válaszd a MountainGo-t?

A biztonság az első: Kezdőket, csak kezdő túrára viszünk. Nehéz, technikás túrára csak tapasztalt túrázók jelentkezését fogadjuk el. Kis csoport, garantált személyes figyelem. 

Képesített vezetők: IFMGA hegyivezetők, UIMLA túravezetők – mindig az előírásoknak és törvényi szabályozásoknak megfelelően vezetjük a túrákat.

Felelősség biztosítás: IFMGA hegyivezetőink és UIMLA hegyi túravezetőink felelősségbiztosítással rendelkeznek.

Szakértő háttércsapat: Tapasztalt, magashegyi szakemberekből álló háttércsapatunk garantálja a profi szintű előkészítést, mielőtt még a hegyi ösvényekre lépnél.

Utazási iroda: A MountainGo bejegyezett utazási irodaként működik, az előírt vagyoni letéttel. Engedélyszám: U001964

Megfelelő magashegyi felszerelés: Szigorúan ragaszkodunk a szakmai ajánlásokhoz. Nem spórolunk a kötelező biztonsági felszereléseken.

MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

Képesített vezetők:

A Mountaingo csapat tagjai a hegyekben nem csak a tengerszinthez viszonyítva lesznek magasan, hanem szakmailag is. Egyéni igényekhez mérten professzionális segítséget nyújtanak a szükséges felszerelések kiválasztásában, térképismeretük, navigációs tudásuk extrém körülmények között is "állja a sarat", nemzetközi sztenderdeken alapuló kötéltechnikai tudással, lavinaismeretekkel rendelkeznek.

A szakmaiságuk a MountainGo minimumkritériuma, melyből empátiával átitatott jófejségükkel és extremitásban edződött humorérzékükkel hozzák ki a maximumot.

Vezetőink a túra nehézsége és célpontja szerint, a törvényi szabályozásoknak megfelelően kerülnek kiválasztásra.
MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

IFMGA/UIAGM/IVBV Hegyi vezetők

Hegyivezetők:  (IFMGA/UIAGM/IVBV) vizsgázott nemzetközi hegyi vezetők, vagy a képzésekben résztvevő aspiránsok. Alpesi hegymászó túrák, gleccsertúrák vezetői, a világon a legmagasabb szintű képzéssel rendelkező hegyivezetők. Bővebb info az IFMGA/UIAGM/IVBV hegyivezetőkről.

MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

UIMLA Hegyi túravezetők

Hegyi túravezetők: UIMLA vizsgázott nemzetközi hegyi túravezetők, vagy a képzésben résztvevő aspiránsok. Magashegyi túrákat, trekkingeket, magashegyi talpalókat vezetik. Vezethetnek továbbá lavinatanfolyamot, expedíciókat, hótalpas túrákat. Bővebb info UIMLA/IML hegyi túravezetőkről.

MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

MHVE egyesületi tagok

A Magyar Hegyivezetők és Hegyi Túravezetők Egyesületének a tagjai, akik az UIMLA vagy az IFMGA képzés alatt állnak vagy elvégezték valamelyiket. A hivatásos outdoor szakma képviselői Magyarországon.

MountainGo - Szakmai irányelveink, filozófiánk

MHOK sziklamászó és hegymászó oktatók

Oktatók: MHOK (Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium) sziklamászó, hegymászó oktatók. Leginkább sziklamászó napokon vagy tanfolyamok során találkozhatsz velük.

Túravezetők:

Olyan tapasztalt túravezetők, akik túráinkon koordinátori szerepet látnak el, a helyi túravezető, hegyivezető munkáját segítve. Azért felelnek, hogy minden a lehető legsimábban menjen a hegyi túrád során. 

Vezetőinkről bővebb információ itt érhető el.

A MountainGo szakértő háttércsapata

Nem csak a hegyekben, hanem a túra előtti felkészülésben is szeretnénk profi szinten kiszolgálni az érdeklődőket. Ez a szakmailag képzett háttércsapatunk nélkül nem működne.


Munkatársaink egytől-egyig tapasztalt magashegyi túrázók, hegymászók, így tanácsaikban 100%-ban megbízhatsz.

Az ügyfélszolgálathoz a szervezés, utazás során felmerülő kérdések mellett, bátran fordulhatsz a magashegyi felszereléssel, bakanccsal vagy a felkészüléssel, edzéssel kapcsolatos kérdésekben is. Nem vagy biztos abban, hogy neked való-e a túra? Ne aggódj, ebben is csak szakmailag kompetens választ fogsz kapni.

A túra leírások tartalma, a felszerelés lista, a tudástárban elhelyezett szakmai cikkek mind hegyi túravezetőink és hegyi vezetőink szakmai irányelvei alapján kerültek kidolgozásra.

A biztonság az első:

A hegymászás mindenkié, de nem feltételek nélkül!

A biztonság az első, nem az üzlet. Bizonyos túráinkra, csak előzetes magashegyi vagy technikai tapasztalattal rendelkező jelentkezőket fogadunk el. Ha ilyen túrára jelentkezel és korábban még nem utaztál velünk, részletesen kíváncsiak leszünk a korábbi “hegyi pályafutásodra”.

Amennyiben a túra nem neked való, a jelentkezésedet elutasítjuk, felkészítő túrákat javaslunk. (A felkészítő túrákra jöhetsz velünk, de ez nem feltétel. Amit ajánlunk az annyi, hogy szakmailag megbízható vezetővel teljesítsd.)

Hiszünk abban, hogy ha alaposan és fokozatosan felkészülsz, akkor számodra is nagyobb élmény lesz a túra.

Biztonságos létszám a túrákon, kis csoportos utazás

Az adott túra, terep jellegétől függően és a szakmai ajánlások szerint határozzuk meg egy túra maximum létszámát és az egy vezetőre jutó személyek létszámát.

Alpesi hegymászó túrákon: 1-3 fő, az IFMGA/UIAGM hegyivezetők szakmai ajánlása alapján – pl: Mont Blanc, Grossglockner, Monte Rosa

Ez alól kivétel a Grossvenediger, ahol a terepviszonyok megengedik a magasabb létszámot. Itt egy vezető 5-7 fővel megy.

Magashegyi trekkingek, oktatások: 6-8 fő/vezető
Bevezető, kezdő magashegyi túrák: 6-10 fő/vezető

Az irányadó létszámokat minden túra oldalán megtalálod.

Megfelelő ruházat és technikai felszerelés

A biztonságos magashegyi mozgáshoz alapvetően fontos a megfelelő bakancs és ruházat. Túrázóinknak ezek kiválasztásában részletes tudásanyagokkal igyekszünk segíteni. A beszerzéshez outdoor márkákat forgalmazó partnereinken, boltokon keresztül elérhető egyedi kedvezményekkel pedig igyekszünk minél kedvezőbb feltételeket teremteni.

A technikai felszerelések tekintében szigorúan ragaszkodunk a nemzetközi hegyivezetői és hegyi túravezetői ajánlásokhoz, így például téli magashegyi túrán alapvető felszerelés minden résztvevőnek a lavina jeladó, a lapát és a szonda.

Túráinkra, amennyiben nem rendelkezel saját technikai felszereléssel (hágóvas, csákány, sisak, beülő, via ferráta felszerelés, hótalp), magas minőségű, folyamatosan karbantartott, szükség esetén bevizsgált felszereléseket kapsz tőlünk. Bizonyos túráknál a felszerelésért bérleti díjat számolhatunk fel, de ilyen esetekben a mindenkori normál bérleti árhoz képest 40%-os kedvezményt adunk a résztvevőknek. További információ a túrák oldalán.

A MountainGo iroda

A túrákat a MountainGo főhadiszállásán szervezzük és itt kerülnek megrendezésre a nagyobb túrák előtti tájékoztatóink is. Ha szeretnél itt személyesen is találkozhatsz velünk. Kérjük mielőtt jössz hozzánk, telefonon egyeztessünk.

MountainGo – céges adatok:

A MountainGo bejegyzett utazási irodaként működik, a törvényi szabályozásoknak megfelelő vagyoni letéttel.

További információ és adatok itt.