• Időpontok és foglalás
 • Program
 • A részvételi díj tartalmazza
 • Egyéb költség
 • Felszerelés és információk
 • Szállás
 • Túravezetők
Kis türelmet...

 

 

Program

Első nap

Kiutazás és trekking a Voisthaler hüttéhez

Kora reggeli órában indítjuk utunkat Budapestről, majd 4 óra autóút után megérkezünk Seewiesen-be, ami a túránk kiindulópontja lesz. A túravezető ismerteti a legfontosabb információkat, és a csomagokat vállunkra kapva megkezdjük a utat a széles völgybejáraton indulva. A jelzett turista út kezdetben tágas réten keresztül majd egyre kezd emelkedni és a hatalmas fenyvesben meredeken kacskaringózik felfelé a völgyben. Az erdőből kiérve kőmosásokon és a téli lavinák által görgetett sziklákon át vezet az út, miközben körülöttünk hatalmas falak vetnek árnyékot a völgyre. Az első nap célja a Voisthalerhütte, amit nem rég újítottak fel és egy igazán modern és szép szálláson találjuk magunkat. A fekhelyeket elfoglaljuk, majd gyülekezünk az asztalnál, hogy a legjobb hegyi sztorik és tapasztalatok cseréljenek gazdát. A túravezető vacsora közben ismerteti a másnapi programot és izgalommal telve nyugovóra térünk.

Második nap

Hochschwab csúcs (2277m) és hazautazás

A bőséges reggeli után összepakolunk és máris gyülekezünk a hütte előtt, hogy felkapaszkodjunk a Hochschwab 2277 méteres csúcsára. A sziklás völgyben kacskaringózva vezet utunk, majd egy határozott kanyarral megkezdődik a meredekebb kapaszkodás a gerincre. Ha szerencsések vagyunk, megfigyelhetjük a vadon élő zergéket, akik meghazudtoló tempóban közlekednek a sziklás nehéz terepen. A gerincen itt-ott izgalmasabb részeken átkelve máris a csúcs alatti Schiestlhausnál (2156m) haladunk el, ahol később visszafele meg is fogunk pihenni. A Hochschwab 2277 méteres csúcsára felérve csodás látvány fogad minket a szomszédos hegyeknek köszönhetően, mint például a Raxalpe, Schneeberg vagy a Dachstein csúcsa. A csúcskeresztnél fogadjuk a gratulációkat majd a csapatfotók és csúcs csoki után elindulunk visszafelé a már ismert úton. Útközben a Schiestlhausnál még megállunk egy kései ebédre és pihenőre majd visszaereszkedünk a völgybe és a Voisthaler hütte mellett elrobogva újra az autóknál találjuk magunkat Seeweisen faluban. A kimerítő nap után búcsút veszünk túravezetőnktől és elindulunk vissza Magyarországra.

 • Túravezetés
 • Túravezető helyi költségei
 • Túravezető utazási költsége

A túra indításához szükséges minimum létszám: 8 fő

A feltüntetett részvételi díj 440 Ft-os € árfolyamig érvényes.

  • Kiutazás telekocsi rendszerben
  • Szállás: 15 EUR-tól
  • Étkezés
  • Kötelező sportbaleset-biztosítás: 2520 HUF-tól

  További részletek a Felszerelés és információk fül alatt.

Nyilatkozat

Az időjárás, a politikai helyzet, és közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan
programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Szükséges felszerelés

 • Vízálló, masszív túra bakancs
 • Túrazokni
 • Túra nadrág vagy vékony softshell nadrág
 • Meleg felső (polár, softshell, hybrid felső)
 • Sapka, csősál
 • Napszemüveg
 • 35-40 l-es túrazsák, amibe a szükséges eszközök is elférnek a személyes holmikon felül
 • Egy pár teleszkópos túrabot kis tányérral
 • Fejlámpa pótelemmel vagy akkumulátorral
 • Naptej, napszemüveg
 • Elsősegély csomag
 • Mentő fólia
 • Napi folyadékbevitelnek megfelelő kulacs vagy ivózsák (minimum 2 liter)

Ajánlott gyógyszerek

Láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. 

Biztosítás

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással vagy Alpenverein tagsági kártyával. Ezt a befizetett ár nem tartalmazza! Ausztriában érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia!

Elektromos áram

Ausztriában a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. A digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok akkumulátorait a szálláson fel lehet tölteni.

Étkezés és ivóvíz

A szálláson lehetőség bőséges reggeli igénylésére A vacsora menüről választható. Az árakról tájékozódj a szállás fül alatt található közvetlen linken.

Időjárás

Mivel ez egy magashegyi túra így az objektív tényezők szerepe is jelentős lehet, kérlek ezt vedd figyelembe. Amennyiben az időjárás előrejelzés kockáztatja a túra biztonságos kivitelezését, úgy a túra időpontjának elhalasztását fogjuk javasolni. A túravezető helyszíni saját hatásköre, hogy a csoport biztonsága érdekében adott esetben a visszafordulás mellett döntsön.

Kommunikáció

Hivatalos nyelv a német  de az angol nyelvet is többnyire gond nélkül használhatjuk. A magyar mobiltelefon
szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Természetvédelem

A résztvevőktől magas fokú környezettudatosságot várunk el. Az utazás során tilos a szemetelés, a védett növények
leszedése, az állatok zavarása, bántalmazása és más környezetkárosító tevékenység. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem szabad szemetelniük. Ezek a fenntartható turizmus alapjai!

Tolerancia, viselkedés

Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők
könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív
hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség.

Utazás

A túrára telekocsis utazást javaslunk, aminek megszervezésében természetesen adunk segítséget a csoportnak.

Utiokmányok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak
Ausztriába.

Valuta

Ausztriában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz, ezt érdemes magunkkal vinnünk. Készpénz kivitele a javasolt, de bankkártyát is tudunk használni a menedékházban. 

Túránk egyetlen éjszakáját a Voisthalerhütte töltjük. Alapvető ágyneműt adnak, de higiéniai okokból érdemes hozni egy hálózsák bélést, mert nem biztos, hogy 100%-os a pokrócok tisztítása. A szép felújított házban meleg étel kapható és az ital kínálat is bőséges. 

Itt megnézheted a szállás weboldalát: https://www.voisthalerhuette.com