Venediger Höhenweg - Grossvenediger körtúra - 3000-esek birodalma

Venediger Höhenweg – Grossvenediger körtúra – 3000-esek birodalma

Részvételi díj

279.990 Ft

Egyéb költségek

145.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

2024-07-03

Max. létszám

14 fő (7 fő / túravezető)

Kategória

Helyszín

A Kelet-Tirolban található Venediger Höhenweg az egyik legismertebb és legszebb magaslati túraútvonal, ahol lélegzetelállító kilátás, hóborította hegycsúcsok és otthonos hangulatú alpesi kunyhók várnak rád végtelen mennyiségben.

Ha sokat szemeztél már az osztrák Alpok egyik legimpozánsabb hegycsoportosulásával és kíváncsi vagy, milyen érzés lenne több napon keresztül 2000 méter felett túrázni és minden reggel a hegyek adta csodás kilátásra ébredni, akkor a Venediger Höhenweg egy neked kitalált túra. A Venediger-csoport az Alpok egyik legmagasabban fekvő hegycsoportja, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Grossvenedigerre (3666m), a Hochalmspitzere (2797m), Weisse Spitzere (2962m) és Ausztria legmagasabb csúcsára is, a Grossglocknerre (3798m).

A Grossvenediger 3666 méterével Ausztria negyedik legmagasabb hegye és a Hohe Tauern második legmagasabbja a Grossglockner (3798m) után. Neve egy kisebb félreértésből származik, ugyanis jelentése „Nagy velencei” és korábban úgy hitték, csúcsáról el lehet látni egészen Velencéig is, mely később hamisnak bizonyult.

A túra során a Venediger Höhenweg legismertebb hüttéiben szállunk meg, köztük a Badener hüttében, a Bonn-Matreier hüttében, az Eissehüttében, a Johannishüttében és a Grossvenediger lábánál fekvő Defreggerhausban 2962 méteren. Mivel minden nap máshol alszunk, más magasságokban fogunk túrázni, így első kézből tapasztalhatjuk meg a táj lenyűgöző változatosságát, a hegyek és völgyek vonulatait, a vidék állat,- és növényvilágát.

Az útvonal közepesen nehéznek számít, a jó fizikai állóképesség és lépésbiztonság elengedhetetlen. Fontos, hogy legyél gyakorlott túrázó, aki bírja a több napon keresztüli sorozatterhelést. A túra során egy közepes méretű zsákot cipelsz, hatnapi felszereléssel. A menedékházakban szerencsére mindenhol megtöltheted a kulacsod és reggelit, vacsorát is kapsz. Napközbenre érdemes viszont energia szeletekkel, gyorsan elfogyasztható snackkel készülnöd.

Ez a túra többek között kitűnő felkészülési lehetőség akár egy hosszabb magashegyi trekkingre, mint például az Everest alaptábor vagy az Annapurna alaptábor túra.

A túrát a törvényi szabályozásoknak megfelelően UIMLA hegyi túravezető vezeti.