Hüttetúra a Karnischer Höhenweg-en – a „Békeút”

Hüttetúra a Karnischer Höhenweg-en – a „Békeút”

Részvételi díj

199.990 Ft

Egyéb költségek

105.000 Ft-tól

Legközelebbi indulás

2024-08-15

Max. létszám

8 fő / túravezető

Kategória

Helyszín

Öt túranap, négy alpesi hütte, 75 km, 5000 m szintemelkedés és a fehér sziklás hegyek végeláthatatlan sora: ez vár rád a Karnischer Höhenwegen, ha elindulsz rajta. A Karnischer Höhenweg a maga ámulatba ejtő sokoldalúságával Európa egyik legkedveltebb és legszebb trekking túraútvonalának számít. Az út a Karni-Alpok része, mely Silian és Arnoldstein városok között 168 km hosszan húzódik az osztrák és olasz határvonalon. A Karnischi Höhenweg másik ismert neve a „Békeút”, ugyanis az ösvény egykor az osztrák-olasz frontvonalnak számított.

A Karnischi Höhenweg az Alpok egyik legimpozánsabb panorámájával rendelkezik, a hegygerincről egyik irányba eltekintve az olasz Dolomitok híres fehér szikláit csodálhatjuk meg, míg a másik irányban a Lienzi Dolomitok ámulatba ejtő éles ormai emelkednek. Elláthatunk egészen Ausztria legmagasabb csúcsáig, a Grossglocknerig (3798m) és láthatjuk az Alpok északi falainak egyik leghíresebbjét, a 2999 m magas Drei Zinnent is. A Karnischi Höhenwegen 30 lenyűgöző túracsúcs található, köztük a Grosse Kinigat (2689m), a Pfannspitze (2678m) és a Hohe Warte (2780m). 

A túra során mind az osztrák, mind az olasz oldalon is fogunk túrázni, szállásaink azonban végig az osztrák oldalon fekvő hüttékben lesznek. A Karnischi út legismertebb hüttéiben fogunk éjszakázni, mint a Wolayersee-Hütte, a Hochweissstein-Haus, a Porze-Hütte és a leggyönyörűbb kilátással rendelkező Sillianer Hütte.

Az útvonal közepesen nehéznek számít, a jó fizikai állóképesség és lépésbiztonság elengedhetetlen. Fontos, hogy legyél gyakorlott túrázó, aki bírja a több napon keresztüli sorozatterhelést. A túra során egy közepes méretű zsákot cipelsz, hatnapi felszereléssel. A menedékházakban szerencsére mindenhol megtöltheted a kulacsod és reggelit, vacsorát is kapsz. Napközbenre érdemes viszont energia szeletekkel, gyorsan elfogyasztható snackkel készülnöd.

Ez a túra többek között kitűnő felkészülési lehetőség akár egy hosszabb magashegyi trekkingre, mint például az Everest alaptábor vagy az Annapurna alaptábor túra.

A túrát a törvényi szabályozásoknak megfelelően UIMLA hegyi túravezető vezeti.