Szűrés

Ez a tartalom jelszóval védett. Megtekintéséhez meg kell adni a jelszót:

Triglav (2864 m) – túra az északi úton

A Triglav magasságával ugyan elmarad az Alpok igazán nagy csúcsaitól, mégis hazájában Szlovéniában igazi rajongással körülvett királyként tekintenek rá. Az itt élők számára nemcsak a Júliai-Alpok és országuk legmagasabb pontja, hanem nemzetük jelképe is. Úgy tartják, nem válhat igazi szlovén hazafivá az, aki életében legalább egyszer nem zarándokolt el a tetejére. Isteni eredetű, misztikus hegyként él az emberek képzeletében. Felhőkbe burkolózó koronájáról legendák, tündérmesék szólnak.

Úgy is emlegetik, mint a legkisebbet a legnagyobbak között. 1400 m-es északi fala pedig az alpesi falak legnagyobbikai között szerepel. Túránk során innen közelítve szeretnénk kegyeibe férkőzni. 

A túrán összesen három éjszakát töltünk hüttékben. Az az útvonal nehéz kategóriába sorolható, meredeken felszökellő sziklafalakon tekergőző ferrata útvonalak, impozáns keskeny gerincek teszik izgalmassá ezt a hétvégét. Pont ezért ezt a prorgamot annak javasoljuk, akiknek van tapasztalata már nagyobb szintkülönbség (~1500 m) a lekűzdésében és stabil lépésbiztonsággal rendelkezik.

A második nap különösen megterhelő, 1050 méterről a Triglavski dom na Kredarici házig kell eljutni, ami 2515 méteren fekszik a Triglav csúcstömbje alatt. Innen már már rálátsz a másnapi útvonalra. Ne tévesszen meg, hogy mindössze 350 méter szint választ el a csúcstól, az oda vezető úton végig meredek felszökéseken araszolsz felfelé. Az ösvény mentén via ferráta segíti a biztonságos közlekedést. 

A csúcsról szép időben megpillanthatjuk akár a Dolomitokat, a Grossglocknert vagy az Adriát. Innentől kezdve a napi program a lefele menetről szól, utunk során több, mint 1800 m szintet nyelük el.

A táj lefelé és gyönyörű. A turista ház és a Mojstrana között haladó út mellett található a Peričnik-vízeséses, ahová megéri megtenni egy kis kitérőt.

From 89.990 Ft

Nyári magashegyi talpaló – Schneewinkelspitze (3016 m)

Amennyiben te is kilépnél a középhegységek megszokott világából és új magaslatokra törnél, de még nincs meg a megfelelő tudásod és tapasztalatod, akkor ez a program pont neked való. Az Alpok vonulatai mint mindig most is tökéletes terepet nyújtanak mindazoknak az  ismeretnek amire csak szükséged lehet a kezdéshez. Tanulj meg tudatosan pakolni, válogasd össze profin a felszerelésed és ruházatod! Vedd át te is a túrabakancsok teljes ABC-jét! A terepen meg fogod tanulni a helyes navigációs technikák alkalmazását és megismerkedsz a fontos eszközökkel is, ami a túrád tervezéséhez kell. Sor kerül a vészhelyzetek megoldására és a vész bivak építésre is.  A hétvége során betekintést nyersz az alapvető kötéltechnikák világába és a hasznos tudásra teszel szert a különböző karabínerek és egyéb eszközök vonatkozásában is. A gyakorló túra során pedig talán az első könnyű háromezres csúcsodra, a Schneewinkelspitze (3016 m) keresztjéhez is felállhatsz. A hétvégére elsősorban a teljesen kezdő magashegyjárókat várjuk, akiknek már van némi előélete akár a hazai középhegységek tekintetében. 

From 81.990 Ft

Peleaga (2509 m) -Túra a Retyezát hegység csúcsára

Irány Erdély és azon belül is a Retyezát Nemzeti Park, amit joggal hívnak a Kárpátok ékkövének! Az év szinte bármelyik időszakában is látogatható vidék sok izgalmas csodát rejt a látogatók számára. Túrázz a mohaszőnyeggel szőtt fenyvesben, amit kis patakok szabdalnak stílusosan. Az erdei menedékházban próbáld ki az önellátás fortélyait kezdve a tábori konyhaművészettel, folytatva a patakban mosdással. Ezen a hosszúhétvégén lehetőséged van a Retyezát főgerincén végig haladva akár három csúcsról is jól körbenézni köztük a hegység legmagasabb pontjáról a a 2509 méter magas Peleagáról. Ebbe a túrába szinte bárkinek bele lehet vágni, akit vonz a vad természet és akiket külön vont a kicsit nomádabb stílus.

From 54.990 Ft

Egynapos sziklamászás hazai falakon

Amennyiben érdekel a sziklák és hegyek vertikális világa és te is legalább háromszor láttad a Cliffhanger című filmet, akkor bizony közöttünk a helyed, hiszen a sziklamászás egyre több embert vonz ez kétségtelen. Ez teljesen rendben van, de mi úgy gondoljuk, hogy ezt az ismerkedést szakképzett sziklamászó oktatóink útmutatásával érdemes elkezdeni. Tanuld meg a helyes mozgást a falon és sajátítsd el az eszközök használatának fortélyait. Nem baj ha teljesen kezdő vagy, hiszen teljesen az alapoktól kezdheted ezt a sportot felső biztosítással. Az se baj ha már jártál mászóteremben, vagy tudsz előmászni, mert megtalálhatod a kihívást és még pluszban rengeteget tanulhatsz. 

From 21.490 Ft

Rax Via ferrata – kezdőknek

Mindig is érdekelt a vertikális világ, de még nem mertél belevágni egyedül?? Szeretnéd megismerni a via ferrata felszerelés heélyes használatát és egyre ügyesebbn mozogni a sodronyos falakon? Akkor ez a program pont neked való, hiszen ezen a túrán nem az lesz a legnagyobb kihívás, hogy miként tartsad magad kar izomból és hogy a fizikai határaidat súroljuk, Egy rendkívül könnyú, ám festői völgyben veheted végig a via ferrátázás ABC-jét. Sajátítsd el a prakitus és biztonságos technikákat, ismerd meg a felszerelést és közben gyönyörködj a tájban, túravezetőd vigyázó tekintete mellett.

From 21.990 Ft
Everest Base Camp túra

Everest Base Camp (5364 m) körtúra, a Gokyo völgyön át

Trekking túra az Everest Base Campbe (5364 m) a Gokyo útvonalon és egy extra túra a Chukung Ri (5546 m) csúcsára.

Több mint egy évszázada már, hogy Nepál és a Himalája elkezdte vonzani a nyugati világ hegymászóit. Az ámulat azóta is tart, évről-évre ezrével vágnak neki ezeknek a lenyűgöző ösvényeknek.

Az Everest Base Campbe vezető túra szerencsére technikai nehézségektől mentes és szinte bárki számára teljesíthető kihívás. A napi távok, szintkülönbségek nem nagyok, a könnyed tempó és a fokozatos emelkedés segíti a megfelelő akklimatizációt.

Az Everest Base Camp Gokyo útvonala tökéletes túra azok számára, akik szeretnék elkerülni az Everest régió forgalmasabb ösvényeit, és az Everest Base Camp meglátogatása mellett egy himalájai 6000-est is szeretnének megmászni.

A két hetes trekking serpa falvakon és a jaklegelőkön keresztül vezető ösvényein a gyönyörű tavairól híres Gokyo-völgybe jutunk. A Gokyo Ri-ről (5357 m) pazar kilátás nyílik a Mt. Everest (8850m) és a Cho Oyu (8188 m) csúcsaira, de a túra során látható a Lhotse (8516m) és az Ama Dablam (6812 m) is.

A túra utolsó napjaiban a csoport három napra külön válik – egy kiegészítő csúcstúrával koronázzuk meg, egy magyarok által eddig kevéssé látogatott kőnnyű, technikai nehézségektől mentes hegyre, az 5547 m magas Chukung Ri-re. A legmagasabb pontjáról nagyon szép kilátás tárul a Khumbu völgyet övező gigászi csúcsaira. Többek között: A Nuptse, Lhotse, Barnutse és az Ama-Dhablam is egy új oldaát mutatja felénk. Ebben a bő három hétben technikai nehézségektől mentes, komplex nepáli élményt kapunk a Khumbu völgy hamisítatlan csodáival.

From 999.900 Ft
Everest BC, Nepál Himalája, Gokyo Ri

Everest Base Camp (5364 m), Gokyo-Ri (5357 m), Lobuche Peak (6119 m)

Trekking túra az Everest Base Campbe (5364 m) a Gokyo völgyön át, túra a Gokyo-Ri (5357 m) csúcsra és a Lobuche Peakre (6119 m).

Több mint egy évszázada már, hogy Nepál és a Himalája elkezdte vonzani a nyugati világ hegymászóit. Az ámulat azóta is tart, évről-évre ezrével vágnak neki ezeknek a lenyűgöző ösvényeknek. 

Az Everest Base Campbe vezető túra szerencsére technikai nehézségektől mentes és szinte bárki számára teljesíthető kihívás. A napi távok, szintkülönbségek nem nagyok, a könnyed tempó és a fokozatos emelkedés segíti a megfelelő akklimatizációt.

Az Everest Base Camp Gokyo útvonala tökéletes túra azok számára, akik szeretnék elkerülni az Everest régió forgalmasabb ösvényeit, és az Everest Base Camp meglátogatása mellett egy himalájai 6000-est is szeretnének megmászni.

A két hetes trekking serpa falvakon és a jaklegelőkön keresztül vezető ösvényein a gyönyörű tavairól híres Gokyo-völgybe jutunk. A Gokyo Ri-ről (5357 m) pazar kilátás nyílik a Mt. Everest (8850m) és a Cho Oyu (8188 m) csúcsaira, de a túra során látható a Lhotse (8516m) és az Ama Dablam (6812 m) is. A monumentális himalájai csúcsok méretei szinte felfoghatlanok.

A túra utolsó napjait – egy hamisíthatatlan himalájai expedíciós élmény teszi emlékezetessé. A régió egyik legnépszerűbb 6000-esét a Lobuchet (6119 m) kísérelheted meg, 6-8000-eseken edződött nepáli vezetőddel és magyar hegyi túravezetőddel. A hegy igen népszerű a himalájai 8000-esekre készülők körében, gyakorta használják akklimatizációs lépésként, így ha szerencséd van néhány híres hegymászóval is osztozhatsz a csúcscsokidon.

A kora hajnali ébresztőt követően, még fejlámpa fényénél vágsz neki. Hosszú órákon át lépdelsz felfelé, de a csúcsról a Mount Everest és a Khumbu látványa minden nehéz percért kárpótól. 

(A Lobuche East peak a hivatalos álláspont szerint “trekking csúcs”, így komoly technikai nehézségekre nem kell számítanod. Ami viszont fontos az a jó fizikum, a kitartás és az előzetes magashegyi tapasztalat. Jelentkezéskor ellenőrizzük a tapsztalatot, amennyiben szükséges felkészítő és edző túrákat is javaslunk.)

From 1.299.900 Ft
Ankogel túra

Ankogel (3252 m) – Egy könnyed nyári 3000-es

Az Ankogel csoport névadója nyáron is közkedvelt célpontja a magashegyi túrázóknak. Mi is úgy gondoljuk, hogy érdemes itt eltölteni egy hétvégét, anélkül, hogy külön szabadnapot kelljen kivenni bárkinek is a munkahelyén. A hegy körüli infrastruktúra lehetővé teszi azt, hogy ez a remek háromezres csúcs két nap alatt is elérhetővé váljon. Mallnitz vendégszeretetéről pedig személyesen győződhetünk meg a völgyben a szállásunkon. Ez a túra kifejezetten kezdő magashegyjáróknak szól, akik már azért korábban siekresen abszolváltak pár kétezres csúcsot például a Magas-Tátrában. 

From 67.990 Ft

Rax + Hohewand ferrata hétvége

Kapd fel sisakot és csattanjon a kantár a sodronyon!
Ezen a kiadós hétvégén átvesszük a via ferratázás ABC-jét, amihez lélegzetelállító panoráma társul. Amennyiben még csak szemezgettél ezzel a sporttal, vagy kipróbálnál más utakat is a határon kívül, úgy a legjobb helyen vagy. Kis csoportos túránkon átélheted a függőleges világ izgalmait. Töltsd az éjszakát a Rax Alpok különleges hangulatú völgyében, és hangolódj a másnapi nagyobb kihívásokra a Hohewand falain.

From 49.990 Ft