• Program
 • A részvételi díj tartalmazza
 • Egyéb költség
 • Felszerelés és információk
 • Szállás
 • Túravezetők
 • Foglalás/Jelentkezés

 

 

Program

Első nap

Találkozás Chamonixban

Az első nap utazással telik, Chamonix-ig kell eljutni. Hegyivezetőd már ott fog várni, a kiválasztott szálláshelyen. Mielőtt körülnéztek a faluban, lesz egy gyors eligazítás, vezetőddel átbeszélitek a következő napok legfontosabb tudnivalóit. Érdemes időben lefeküdni, hiszen másnap már elkezdődik a gyaloglás a Tete Rousse menedékház felé.

Második nap

Felmenet a Tete Rousse menedékházba

Reggeli után egy felvonóval emelkedünk a Voza nyereg zöldellő rétei felé, majd a hegység ikonikus kisvasútjával zakatolunk tovább, egészen a 2362 m magas Nid d’Aigle állomásig. Innen gyalog folytatjuk utunkat, keresztül a Pierre Ronde kősivatagon, fel a Tete Rousse menedékházig, ahol a második éjszakát töltjük.

A vacsorát elfogyasztva nagyon korán aludni térünk, hiszen másnap szintén korán kell indulni.

Szállás: Tete Rousse menedékház

Harmadik nap

Mont Blanc (4810 m) csúcsmászó nap

Figyelem! Az időjárás és a helyszíni körülmények függvényében a napi program változhat.

Kora hajnalban csörög az ébresztő és elfogyasztjuk reggelinket és összekészülünk a csúcsmászásra. Több mint 1600 méter szintkülönbséget kell legyűrnünk, tehát jól kell beosztani az erőnket.

Kora hajnali indulást követően keresztezzük az első gleccserfoltot, majd a Mont Blanc hírhedt helyét, a kőomlások miatt csak tekepályának hívott Grand kuloárt.
Ebben az időszakban bízhatunk benne, hogy a kőomlások csak elszórtan lehetségesek. Innentől hosszú sziklás, mászós felszökésekkel tűzdelt hegyoldal következik, aminek a végén megkönnyebbülve konstatálhatjuk, hogy nemsokára megérkezünk a hegység egyik legmodernebb és leglátványosabb szállóhelyéhez, az Aiguille dGouter csúcs alatti Gouter menedékházhoz ahol kicsit megpihenünk. Innen folytatjuk utunkat a csúcs felé.

A háztól számítva további 1100 m szint leküzdésére kell számítani. Lassú léptekkel karcoljuk a fagyos firnes hegyoldalt, jól élezett hágóvasunkkal. Előttünk és mögöttünk hosszan kígyózó színes sorok kúsznak felfelé a fehér végtelenben. A Vallot meteorológiai állomás alatti nagy plató után a hegy sokadik arcát fogja megmutatni. Meredek hóleejtőkön, keskeny gerinceken keresztül vezet az út az Alpok tetejére a Mont Blanc csúcsára ami 4810 méter magas. Tiszta idő esetén pazar a kilátás, számtalan klasszikus alpesi csúcs mutatja meg magát. Végig lehet mutogatni, ki melyik tetején járt már, illetve újabb célpontokat írni a listánkra. A felfele mászással megegyező úton ereszkedünk vissza, egészen a már említett Gouter menedékházhoz, ahol jól megérdemelt vacsoránkat elfogyasztva diadalittasan aludni térünk. Szállás: Goutier menedékház

Negyedik nap

Goutier házból ereszkedés Chamonixba

Reggel kipihenve kelünk és a reggeli elfogyasztását követően összekészülünk a további ereszkedésre. Korán kell indulni, hiszen Goutier falon ilyenkor biztonságosabb a közlekedés. Hamarosan elérjük újra előző napi szállásunkat, ahol picit megpihenünk. A Tete Rousse házat elhagyva egyenesen a fogaskerekű vasút állomáshoz robogunk, ami levisz minket vissza a völgybe és onnan egyenes út vezet minket vissza Chamonixba. Este a szálláson egyet koccinttunk a sikeres mászásra és elbúcsúzunk hegyivezetőnktől. Másnap búcsút intünk a tájnak és hazaindulunk Magyarországra.

Szállás: Chamonix

Ötödik nap

Búcsú Chamonixtól és hazautazás

A kimerítő napok után itt az idő, hogy otthon elmeséljük mindazt, amit láttunk. Búcsút intünk a hegyeknek és önállóan, vezetőnket hátra hagyva elindulunk haza Magyarországra.

 • Túravezetés magyar IFMGA hegyivezetővel
 • Hegyivezető minden költsége
 • Technikai felszerelés

A túra indításához szükséges minimum létszám: 2 fő
A feltüntetett részvételi díj 375 Ft-os € árfolyamig érvényes.

 • Kiutazás és hazautazás 
 • Felvonó és fogaskerekű díjak
 • Szállás
 • Étkezés
 • Kötelező sportbaleset-biztosítás 

További részletek a Felszerelés és információk fül alatt.

Nyilatkozat

Az időjárás, a politikai helyzet, és közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan
programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

A maximum csoport létszám

A Montblancra hegy jellegéből adódóan és a nemzetközi sztenderdeket betartva kis csoportos vezetést alkalmazunk. Ebbő kifolyólag 1 IFMGA hegyivezetővel maximum 2 főt tudunk biztonsággal a csúcsra kísérni. A MountainGo minden esetben a csoport biztonságát helyezi az első helyre, ennek érdekében maximalizáljuk a résztvevők számát.

FIGYELEM!

A Mont Balnc-ra érvényes szigorú nemzetközi szabályozások értelmében: csak végzett vagy aspiráns státuszt betöltő IFMGA/IVBV/UIAGM hegyivezető alkalmazása engedélyezett. A helyi hatóságok kiemelten figyelik és ellenőrzik a hegyen mozgó vezetett csoportokat. A MountainGo megbízott hegyivezetői rendelkeznek ezzel a jogkörrel, így ügyfeleink zavartalanul élvezhetik a profi körülmének között vezetett csúcsmászást.

Szükséges felszerelés

 • Vízálló, merev hegymászó bakancs
 • Két pár merinó gyapjú zokni
 • Merinó aláöltözet (alsó és felső)
 • Softshell nadrág és/vagy vízálló héjnadrág
 • Meleg felső (polár, softshell, vékony pehely, primaloft, stb…)
 • Vastag pehelykabát (ha sokat állsz akkor ez lesz a legjobb barátod)
 • Két-három pár kesztyű (ebből legyen 2 vízálló és meleg)
 • Sapka, sál, símaszk
 • Napszemüveg és/vagy síszemüveg
 • 30–35 literes túrazsák, amibe a szükséges eszközök is elférnek a személyes holmikon felül
 • Egy pár teleszkópos túrabot nagy hótányérral

Technikai eszközök, melyeket igény szerint biztosítunk számodra

 • Egy pár kötözős túra hágóvas
 • Túrcsaákány
 • Beülő
 • Sisak

Ajánlott gyógyszerek

Láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli, izofólia.

Biztosítás

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a befizetett ár nem tartalmazza!Szlovákiában érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia!

Elektromos áram

Franciaországban a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. A digitális fényképezőgépek és
mobiltelefonok akkumulátorait a szálláson fel lehet tölteni.

Étkezés és ivóvíz

A hegyi szállásokon kérhető félpanziós ellátás. Palackozott ivóvizet lehet vásárlolni a hüttékben, ugyan meglehetősen magas áron.

Időjárás

A Mont Blanc  időjárása nyáron viszonylag stabil, ám fel kell készülni a legváratlanabb szituációkra is . Nagy magasságban számítani kell erős szélfúvásra és a nap perzselő vakító fényére is egyaránt. Amennyiben a túra időpontjára a mászás sikerét és a csoport biztonságát veszélyeztető rossz kondíciók várhatóak, úgy a túra elhalasztását fogjuk javasolni egy másik időponta. 

Kommunikáció

Hivatalos nyelv a francia, de az angol és német nyelveket többnyire gond nélkül használhatjuk. A magyar mobiltelefon
szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Természetvédelem

A résztvevőktől magas fokú környezettudatosságot várunk el. Az utazás során tilos a szemetelés, a védett növények
leszedése, az állatok zavarása, bántalmazása és más környezetkárosító tevékenység. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem
szabad szemetelniük. Ezek a fenntartható turizmus alapjai!

Tolerancia, viselkedés

Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők
könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív
hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség.

Utazás

A túrára érdemes repülővel Genevába, majd onnan shuttle járattal Chamonixba érkezni. Az utazást mindenki magáénak oldja meg, de segítünk az összeszervezésben. Több esetben is a hegyivezetővel csak Chamonixban fogtok találkozni.

Útiokmányok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak
Franciaországba.

Valuta

Franciaországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz, ezt érdemes magunkkal vinnünk. Készpénz kivitele a javasolt,
bankkártyát nem tudunk használni minden menedékházban.

A túra első éjszakáját Chamonix településen töljtük zanzióban.

A túra második éjszajáját a Refugee Tete Rousse menedékházban töltjük, több ágyas szobákban. Félpanziós ellátás igényelhető.

Itt megnézheted a szállás weboldalát: Refugee Tete Rousse

A túra harmadik éjszakáját a Goutier menedékházban tölltjük több ágyas szobákban. Félpanziós ellátás igényelhető.

Itt megnézheted a szállás weboldalát: Refugee Goutier

 

 • Pricing Name
  Indulás
  Hazaérkezés
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Részvételi díj
  Indulás hétfő 2022-08-29
  Hazaérkezés péntek 2022-09-02
  1 - 2 Fő
   
  Available Seats: 2

  Normál ár ( 1 - 2 Fő ) 238.990 Ft 0 Ft /fő

  - +
 • Pricing Name Részvételi díj
  Indulás szombat 2022-09-03
  Hazaérkezés szerda 2022-09-07
  1 - 2 Fő
   
  Available Seats: 2

  Normál ár ( 1 - 2 Fő ) 238.990 Ft 0 Ft /fő

  - +