• Időpontok és foglalás
 • Program
 • A részvételi díj tartalmazza
 • Egyéb költség
 • Felszerelés és információk
 • Szállás
 • Túravezetők
Kis türelmet...

 

 

Program

Első nap

Utazás a Mojstrana - Aljazev dom turistaházba

Az első napon egy kora délutáni indulást követő 5 órás út végén a Júliai Alpokban fekvő Mojstrana településen keresztül az 1015 m magasan fekvő Aljazev dom parkolójáig autózunk. Ebben a turistaházban szállunk meg. Ezen a napon még marad egy kis időnk megszemlélni azt a hatalmas sziklafalat, melyen keresztül másnap felfele fogunk haladni, és szálláshelyünk étkező helyiségében egy jóízű vacsora mellett felkészülhetünk a következő napi kihívásokra.

Második nap

1500 m szint leküzdése a Triglavski dom na Kredarci turistaházig

Az Aljazev dom, ahol éjszakáztunk a Vrata-völgyben fekszik. Innen indulunk el felfele a Triglav hatalmas északi falának oldalában futó Prag út beszállásáig. A kb. 1100 m-es szintet leküzdő Prag út lépcsőzetes sziklákon vezet keresztül, melyen a járást néhol vaskampók támogatják, vagy drótköteles szakaszok biztosítják. A sziklafal vége felé kőgörgetegen áthaladva jutunk el a Triglav-fennsíkra, ahol a tagolt karsztos sziklafelszínen sokkal kevésbé meredeken még 400 m szintet haladunk felfele aznapi úticélunkig a Triglavski dom na Kredarci nevű turistaházig, ahonnan egy kiadós vacsorát követő alvással készülünk másnapi csúcstámadásunkra.

Harmadik nap

Felmenetel a Triglav 2864 m magas csúcsára, majd visszatérés az Aljazev dom-ba

Kora reggeli kelés és reggeli után indulunk a csúcs felé. Innen már csak 350 m szintet kell leküzdenünk felfele nagyrészt drótkötéllel megerősített úton először a Kis Triglavon, majd egy impozáns gerincen keresztül. A csúcsról szép időben megpillanthatjuk akár a Dolomitokat, a Grossglocknert vagy az Adriát. Innentől kezdve a napi program a lefele menetről szól, utunk során több, mint 1800 m szintet nyelük el. A nap végén újra az Aljazev domban hajtjuk álomra fejünket.

Negyedik nap

Your Vízesés látogatás, majd hazautazás

Ezen a reggelen már nincs időnyomás. Kényelmesen elfogyaszthatjuk reggelinket. A turista ház és a Mojstrana között haladó út mellett található a Peričnik-vízesés, melynek bejárása ugyan nem jelent akkora kihívást, mint a megelőző két nap útvonalai, azonban az itt tapasztalt látvány olyan keretet ad túránknak, amely miatt megéri megtennünk ezt a kis kitérőt.

 • Túravezetés
 • Túravezető minden költsége
 • Technikai felszerelés

A túra indításához szükséges minimum létszám: 4 fő
A feltüntetett részvételi díj 390 Ft-os € árfolyamig érvényes.

 • Kiutazás telekocsi rendszerben
 • Szállás: 62 EUR-tól
 • Étkezés
 • Kötelező sportbaleset-biztosítás: 5040 HUF-tól

További részletek a Felszerelés és információk fül alatt.

Nyilatkozat

Az időjárás, a politikai helyzet, és közlekedési nehézségek befolyásolhatják a túra programját. Az utazás során a csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése. A túravezető igen indokolt esetben fenntartja a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ha az időjárás, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, vagy más, előre nem látható vis maior esetek megkívánják.

Előfordulhat, hogy a program változásából vagy bővüléséből kifolyólag olyan látnivalót is érintünk, olyan
programon is részt veszünk vagy olyan szolgáltatást is igénybe veszünk, ami az előzetes tervekben nem szerepelt, így ezen tájékoztató sem tartalmazza. Az ilyen esetben felmerülő pótlólagos költség a résztvevőket terheli, a programon való részvétel azonban választható.

Szükséges felszerelés

 • Vízálló masszív trekking bakancs
 • A túranapoknak megfelelő számú túrazokni és váltás alsó
 • Vízálló héjkabát esős/szeles időre
 • Kényelmes aláöltözet hideg idő esetén
 • Meleg felső felső hideg időre
 • Sapka, csősál szeles időre
 • Napszemüveg
 • 30–35 l-es túrazsák, amibe a szükséges eszközök is elférnek a személyes holmikon felül
 • Egy pár teleszkópos túrabot
 • Fejlámpa csere elemmel vagy akkumulátorral
 • Telefon + telefontöltő
 • Kulacs és megfelelő mennyiségű étel a napi túrához
 • Nyári hálózsák 

Technikai eszközök, melyeket igény szerint biztosítunk számodra

 • Sisak
 • Beülő
 • Via ferrata szett

Ajánlott gyógyszerek, elsősegély

Láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli, izofólia

Biztosítás

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell egészségügyi- és balesetbiztosítással. Ezt a befizetett ár nem tartalmazza!Szlovákiában érvényes az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezt mindenkinek kötelező kiváltania és magával hoznia!

Elektromos áram

Szlovéniában a Magyarországon megszokott feszültség és aljzat használatos. A digitális fényképezőgépek és
mobiltelefonok akkumulátorait a szálláson fel lehet tölteni.

Étkezés és ivóvíz

A szálláson lehetőség van félpanziós ellátás ,illetve külön vacsora és/vagy reggeli igénylésére. Az árakról tájékozódj a szállás fül alatt található linken.

Időjárás és lavina helyzet

A Júliai-Alpok az évnek ezen szakaszában változékony időjárást mutat. Mindenképpen készüljünk a várható előrejelzésnek megfelelően vízálló túraruházattal. Amennyiben az előrejelzés nagy kiterjedésű heves esőzést ígért, úgy a túra elhalasztását fogjuk javasolni.. A túravezető helyszíni saját hatásköre, hogy a csoport biztonsága érdekében adott esetben a visszafordulás mellett döntsön.

Kommunikáció

Hivatalos nyelv a szlovén, de az angol és német nyelveket többnyire gond nélkül használhatjuk. A magyar mobiltelefon
szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerekkel. Időeltolódással nem kell számolnunk.

Természetvédelem

A résztvevőktől magas fokú környezettudatosságot várunk el. Az utazás során tilos a szemetelés, a védett növények
leszedése, az állatok zavarása, bántalmazása és más környezetkárosító tevékenység. A dohányzóknak tekintettel kell lenniük társaikra, és nem
szabad szemetelniük. Ezek a fenntartható turizmus alapjai!

Tolerancia, viselkedés

Az utazás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők
könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. A résztvevőknek utastársaikkal szemben is kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az út során olykor váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek szintén megfelelő toleranciát kívánnak az utazóktól. Ilyen esetekben kívánatos a pozitív
hozzáállás és az új helyzetek megértő elfogadása. A túravezető természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan helyzetekből a lehető legjobb eredmény szülessen, emellett azonban a résztvevőktől is elvárható bizonyos alkalmazkodóképesség.

Utazás

A túrára telekocsis utazást javaslunk, aminek megszervezésében természetesen adunk segítséget a csoportnak.

Útiokmányok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy érvényes kártya formátumú személyi igazolvánnyal utazhatnak
Szlovéniába.

Valuta

Szlovéniában az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz, ezt érdemes magunkkal vinnünk. Készpénz kivitele a javasolt, bankkártyát nem tudunk használni a fenti menedékházban. 

A szállásunk Triglavtól északra található Aljazev dom-ban és a csúcs alatt 350 m-rel elhelyezkedő Triglavski dom na Kredarci nevű turistaházban lesz. Az Aljazev dom mellett egy nagy parkoló helyezkedik el. A szálláson lehetőség van az egyéni étkezés megoldására.

Aljazev dom

https://www.hribi.net/gora/aljazev_dom_v_vratih/1/242

Triglavski dom na Kredarci

https://www.pd-ljmatica.si/koce/kredarica/

Saját hálózsák szükséges!