Kedves túrázók! A jelentkezési űrlap technikai okok miatt iOS alatt sajnos nem üzemel. Kérjük, hogy Windows/Android alatt jelentkezz vagy keress minket telefonon/emailben. Elnézést a kellemetlenségért!

Szűrés

Nyári magashegyi talpaló – Schneewinkelspitze (3016 m)

Amennyiben te is kilépnél a középhegységek megszokott világából és új magaslatokra törnél, de még nincs meg a megfelelő tudásod és tapasztalatod, akkor ez a program pont neked való. Az Alpok vonulatai mint mindig most is tökéletes terepet nyújtanak mindazoknak az  ismeretnek amire csak szükséged lehet a kezdéshez. Tanulj meg tudatosan pakolni, válogasd össze profin a felszerelésed és ruházatod! Vedd át te is a túrabakancsok teljes ABC-jét! A terepen meg fogod tanulni a helyes navigációs technikák alkalmazását és megismerkedsz a fontos eszközökkel is, ami a túrád tervezéséhez kell. Sor kerül a vészhelyzetek megoldására és a vész bivak építésre is.  A hétvége során betekintést nyersz az alapvető kötéltechnikák világába és a hasznos tudásra teszel szert a különböző karabínerek és egyéb eszközök vonatkozásában is. A gyakorló túra során pedig talán az első könnyű háromezres csúcsodra, a Schneewinkelspitze (3016 m) keresztjéhez is felállhatsz. A hétvégére elsősorban a teljesen kezdő magashegyjárókat várjuk, akiknek már van némi előélete akár a hazai középhegységek tekintetében. 

From 81.990 Ft

Rax Via ferrata – kezdőknek

Mindig is érdekelt a vertikális világ, de még nem mertél belevágni egyedül?? Szeretnéd megismerni a via ferrata felszerelés heélyes használatát és egyre ügyesebbn mozogni a sodronyos falakon? Akkor ez a program pont neked való, hiszen ezen a túrán nem az lesz a legnagyobb kihívás, hogy miként tartsad magad kar izomból és hogy a fizikai határaidat súroljuk, Egy rendkívül könnyú, ám festői völgyben veheted végig a via ferrátázás ABC-jét. Sajátítsd el a prakitus és biztonságos technikákat, ismerd meg a felszerelést és közben gyönyörködj a tájban, túravezetőd vigyázó tekintete mellett.

From 21.990 Ft
Ankogel túra

Ankogel túra (3252 m) – Egy könnyed nyári 3000-es

Az Ankogel csoport névadója nyáron is közkedvelt célpontja a magashegyi túrázóknak. Mi is úgy gondoljuk, hogy érdemes itt eltölteni egy hétvégét, anélkül, hogy külön szabadnapot kelljen kivenni bárkinek is a munkahelyén. A hegy körüli infrastruktúra lehetővé teszi azt, hogy ez a remek háromezres csúcs két nap alatt is elérhetővé váljon. Mallnitz vendégszeretetéről pedig személyesen győződhetünk meg a völgyben a szállásunkon. Ez a túra kifejezetten kezdő magashegyjáróknak szól, akik már azért korábban siekresen abszolváltak pár kétezres csúcsot például a Magas-Tátrában. 

From 69.990 Ft

Rax + Hohewand ferrata hétvége

Kapd fel sisakot és csattanjon a kantár a sodronyon!
Ezen a kiadós hétvégén átvesszük a via ferratázás ABC-jét, amihez lélegzetelállító panoráma társul. Amennyiben még csak szemezgettél ezzel a sporttal, vagy kipróbálnál más utakat is a határon kívül, úgy a legjobb helyen vagy. Kis csoportos túránkon átélheted a függőleges világ izgalmait. Töltsd az éjszakát a Rax Alpok különleges hangulatú völgyében, és hangolódj a másnapi nagyobb kihívásokra a Hohewand falain.

From 49.990 Ft
Extrém téli tábor - téli magashegyi túra

Extrém téli tábor

Sokan szeretnénk minél több ismerettel rendelkezni ahhoz, hogy önállóan is helyt tudjunk állni a zord magashegyi
környezetben. Legyen az egy 5000-6000-7000-8000-es expedíció, az alkalmazott technikák és ismeretek rendkívül
hasonlóak. Ebben a 4 napban megtanulhatod miként maradj talpon a kemény mínuszokban, ha sátrad menedékében
alszol, és havat olvasztva főzöd a mindennapi betevődet. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy elsajátítsd és jól
begyakorold azokat a technikákat, amelyek a Te és társaid biztonságát jelentősen emelik a keményebb szituációkban is.
Érdekel a gleccsermentés folyamata? Mindig is ki akartad próbálni, milyen kötélcsoportot összerakni és vezetni? Te akarsz lenni a csákány mestere? Akkor ezt a programot Neked találtuk ki!

From 99.990 Ft
Schneeberg (2076m) - Fadensteig téli túra

Schneeberg (2076m) – Fadensteig téli túra

Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen a havas-jeges meredek hegyoldalakon csákánnyal-hágóvassal
küzdeni a méterekért? Még nem tapasztaltál hasonlót és szeretnéd kipróbálni az érzést? Ez esetben a
Schneeberg csúcs Fadensteig útvonala lesz a legmegfelelőbb ismerkedés számodra. Itt születnek az első
élmények a magashegyjárás világában, ahol a technikai eszközöket is ki tudod próbálni, és ehhez csak egy
napra kell elutaznod a szomszédba. Amennyiben az alapoktól kezdenéd a téli magashegyi
túrázást, úgy javasoljuk a Schneeberg téli normálutas túránkat.

From 25.990 Ft

Téli magashegyi talpaló

Az Ankogel csúcsa a maga 3252 m-es magasságával a hegycsoport névadója, annak ellenére, hogy nem ő a legkiemelkedőbb a szomszédok közül, ugyanis a Hochalmspitze némileg magasabbra nyúlik nála. A hegy és annak környéke kiváló terepet kínál a tanulni vágyó magashegyjárók számára, hogy elsajátítsák a megfelelő alapokat a biztonságos magashegyi túrázáshoz.

From 89.990 Ft

Ankogel (3252 m) – Az első téli háromezresed

Az Ankogel csúcsa a maga 3252 m-es magasságával a hegycsoport névadója. A hegy kiváló megközelíthetőségéről és sípályáiról is híres a fantasztikus csúcspanorámája mellett. Ebben a három napban megtapasztalhatjuk a téli hegymászás alapvető és fontos technikáit, kitérve a csákány és hágóvas használatára, valamint a lavinaismeretekre is. A túrán hótalpainkkal sok esetben szűz havat taposva érezhetjük, hogy egy egészen más hegyi világba csöppentünk, hiszen a tél beálltával a hegység egy teljesen más arcát mutatja.

From 99.990 Ft
Säuleck csúcstámadás

Säuleck (3086 m) – Téli bivakházkaland

Keresed azt a túrát, ahol kiszabadulhatsz a hütték gondoskodó kényelméből, de még nem kell megbirkóznod a téli elemekkel egy sátorban éjszakázva? Lehet, hogy még nincs téli 3000-es csúcsod? Nos, akkor ezt a programot neked találtuk ki! A Säuleck 3086 m-es csúcsát igazán izgalmas körülmények között mászhatod meg túránk során. Éhezel a téli technikák és hegymászó praktikák megismerésére? Ebben a két napban lehetőséged lesz megtapasztalni a csákány, hágóvas, lavinamentő felszerelések használatát túravezetőnk vigyázó tekintete mellett.

From 76.790 Ft
Schneeberg téli túra

Schneeberg (2076 m) téli túra – normál út

Érdekel, milyen télen magashegyi körülmények között túrázni? Kipróbálnád, milyen a hótalp vagy a hágóvas éles bevetésen? Láttad az Everest című filmet és megtetszett a hegyek világa? Nos, akkor nem kell sokat gondolkodni, hogy mi a megfelelő úticél számodra a téli hónapokban! A Schneeberg alig 300 km-re található Budapestről, így gyorsan és könnyen elérhető bárki számára. A hegy a maga 2076 méteres magasságával nem tartozik a klasszikus alpesi hegyek közé, de télen igazi kihívás minden hótalpazó vagy sítúrázó számára. Nem kell hozzá semmilyen hegymászó tapasztalat, sem extra felszerelés, de ne hagyd otthon a szélálló kabátodat, mert itt mindig fúj a szél… nem is kicsit.

From 19.990 Ft